Facebook hozzászólás

Hegynek föl a Badacsonyi Tekergő

Vízitaxival jöttél? Tekeregj tovább ingyenes buszunkkal! A kikötőtől indulunk, a hegy tetejéig meg sem állunk! Útközben bejárjuk Badacsony legjobb helyeit! Szállj fel a BADACSONYI TEKERGŐre! Nemcsak pompás borok és ételek várnak Rátok, de az a páratlan kilátás a Balatonra! Az egészen káprázatos! Ne hagyd ki! 

Vízi taxi a Balatonon, Kép: sajtóanyag
Vízi taxi a Balatonon, Kép: sajtóanyag

Az idei nyár egyik legnagyobb durranásaként a legnívósabb badacsonyi helyek fogtak össze, hogy megkönnyítsék a Badacsonyba érkező vendégek utazását és egyben segítsék, hogy elbarangoljon minden érdeklődő a kihagyhatatlan helyi nevezetességekig. A kezdeményezés mögött olyan kulcsszereplők állnak, mint Laposa Bence (Laposa Borbirtok), Istvándy Gergely (Istvándy Pincészet), Nagy Miklós és Török Péter (Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz).

Borműhely Badacsonyban, Kép: sajtóanyag
Borműhely Badacsonyban és a tekergő, Kép: sajtóanyag

A Badacsonyi Tekergő a régió első ingyenes, környezetbarát elektromos buszjárata, amelynek kapcsán az ötletgazdák elmondták, hogy miért és miként is kelt életre e mindenki számára elérhető, fontos badacsonyi összefogás.

Borospalackok, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

– Egyszerűnek tűnt az ötlet, hogy elindítsuk a Badacsonyi Tekergő járatát, de sokkal hosszabb ideig tartott megszervezni, mint gondoltuk. Hosszasan egyeztettünk a vízitaxikkal, a hegyi taxisokkal, szerettük volna, ha valóban a legjobb badacsonyi helyek csatlakoznak a kezdeményezéshez. Bízunk benne, hogy megérte a sok munka, és idén nyáron sokan használják majd ki azt, hogy végigvezetjük őket Badacsonyban – nyilatkozta Istvándy Gergely, borász, aki a Borműhely lelke, amellett, hogy családi birtokuk és pincészetük Badacsonytól nem messze, Káptalantótiban várja a környékre látogatókat.

– A hegyre feljutás mindig egy nehéz kérdés volt. Ha valaki bort akart inni, az nem választotta az autót, ha valaki több helyre el akart látogatni, akkor bizony elszántnak kellett lenni a kiadós kaptató miatt. Badacsonyban az a jó, hogy koncentráltan megvan benne minden, ami egy balatoni helyen fontos.

Badacsonyi kilátás, Kép: sajtóanyag
Badacsonyi kilátás, Kép: sajtóanyag

A kikötői hangulat, a hajózás öröme. Mindeközben ott vannak a borászatok, a szőlőhegy közvetlen közelsége. Természeti adottságai miatt szintén egyedülálló.

A Badacsonyi Tekergő állomásai:
Istvándy Borműhely, Laposa Borbirtok, Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz, frissTerasz, Hárskert Vendéglő, KisHableány

Aki túrázott már itt, az tudja, hogy a vulkanikus eredetű hegy milyen csodaszép vidéket rejt. Badacsony szolgáltatásait tekintve most talált igazán magára. Ehhez szükség volt arra, hogy a helyi borászatok, éttermek, borteraszok minőségi vendéglátással készüljenek, és akár kiegészítő szolgáltatásokkal tegyék még szerethetőbbé ezt az amúgy is szerethető szegletét a Balatonnak – mondta Laposa Bence, borász, akihez a Laposa Borbirtok mellett a KisHableány, valamint a frissTerasz köthető.

Laposa terasza Badacsonyban, Kép: sajtóanyag
Laposa terasza Badacsonyban, Kép: sajtóanyag

Hogy miért is hiánypótló a Badacsonyi Tekergő gondolata? Ez nem is kérdés! A Balaton és a különleges adottságú régió iránti évről évre növekszik az érdeklődés. Ezért is tartották különösen fontosnak a szervezők, hogy egy ilyen jellegű szolgáltatás létrejöhessen, és ezáltal még közelebb kerülhessenek mindenki számára Badacsony rejtett és híres szépségei. A Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegyeként ismert 11 kilométer kerületű Badacsony ugyanis minden nap tele van meglepetésekkel.

Kisfaludy-Ház, Kép: sajtóanyag
Kisfaludy-Ház, Kép: sajtóanyag

– Egyelőre a vízitaxival érkezőket tudjuk kiszolgálni. Menetrend nincs, amikor befut egy hajó, akkor indulunk.

Zsíroskenyér és más finomságok, Kép: sajtóanyag
Zsíroskenyér és más finomságok, Kép: sajtóanyag

Nem mernénk még vállalni, hogy az összes badacsonyi vendég így járhassa be a hegyet, és nem is lenne fair a hegyitaxisokkal szemben sem. Ez egy kicsi hely, figyelünk mindenkire. A cél az, hogy a szolgáltatás színvonala nőjön, egyre többen válasszák a Badacsonyt, mint balatoni úti cél, úgy, hogy egymás érdekeit is figyelembe vegyük – árulta el Nagy Miklós, a Neptun Panzió és Hárskert Vendéglő, valamint a Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz üzemeltetője.

Július 1-jétől hivatalosan is elindult a BADACSONYI TEKERGŐ első járata, a régió első, elektromos buszjárata, amely mögött a badacsonyi vendéglátás kulcsszereplői, a legismertebb badacsonyi arcok állnak, hogy minden alkalommal eggyel több mosolyt csaljanak az odalátogatók arcára, s amely a tervek szerint szeptember 10-éig közlekedik majd minden nap 10-től este 8-ig. Mindenkit várnak szeretettel a BADACSONYI TEKERGŐ járatain!

Óda az ősi magyar fajtákhoz
Jó terület, adottság, alázat – ez a három dolog kell az igazi jó bor elkészítéséhez – állította Szentesi József borász a Wineglass Sajtóklub tájékoztatóján. Hallagtóként és kóstolóként hozzátenném az elbűvölő humort, a kísérletező kedvet, a tiszta hitet és a végtelen szerénységet.

 

 

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Ez az igazi rezsicsökkentés

Duplájára nőhet az energiahatékonysági felújítási költsége annak a mintegy 590 ezer még nem szigetelt panelháznak,…

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…
1 / 348

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 154

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!