Facebook hozzászólás

BOR, ELEGANCIA, JAZZ

Helló, Villány! Jövünk!

A világ legszebb dűlőin teremnek A Gere borok. Ez, a csodálatos táj és a fantasztikus jazz egyszerűen összetartoznak. Kaliforniában látták a mintát, és két év kellett hozzá, hogy ők is összehozzák saját jazzfesztiváljukat. Idén már a nyolcadikat, amikor a funky lesz a középpontban. Na, ez az igazi Gere életérzés. Így kezdte sajtótájékoztatójukat Gere Andrea.

Gerejazz, Kép: Wendl Peter
Megyünk, Kép: Wendl Peter

Tavaly az olasz, egy évvel korábban pedig a Provance-i  hangulat uralkodott a muzsikában és a gasztronómiában. Most a funky van soron. Ez a stílus a jazz egyik legvidámabb és legfesztelenebb irányzata, ezért is illik olyan jól a nyárhoz – ezzel vette át a szót a férj, Csizmadia Kristóf, amikor a június 14-15-ei fesztivál jazz és gasztronómiai érdekességeiről beszélt.

Így nézünk majd a pohár fenekére, Kép: Wendl Péter
Így nézünk majd a pohár fenekére, Kép: Wendl Péter

A Gere Jazz vendégei igazi parti hangulatban a gyümölcsökkel teli, változatos és hűsítő FriciSpritzeket kóstolhatják júniusban, amik a nyári melegben a fröccs alternatívájaként is fogyaszthatóak. Mindegyik alapja az elegáns Fehér és Rosé gyöngyöző, amiket zamatos gyümölcsökkel, friss citrussal, szódával és zöldfűszerekkel tesznek még izgalmasabbá. Mindenki megtalálja a kedvenc kombinációját, legyen az egy epresmentás vagy uborkás-rozmaringos finomság, esetleg az olaszországi Veneto tartományból származó Airone Rosso Aperitivo likőrös, amit naranccsal és bazsalikommal bolondítanak meg.

Gere bor és egy kis finomság, Kép: Wendl Péter
Kóstoló, Kép: Wendl Péter

Akár egy izgalmas vörös házasítás a borászatban, csak itt a szőlőfajták helyett a kultúrák elegyednek, az afroamerikai ritmusok az európai dallamossággal alkotnak kerek egészet.

 

A Gere Jazz idei programjának pénteki első előadója a Malek Andi Soulistic lesz. A sokoldalú énekesnő a népdaloktól a swingig mindenhol megtalálja a helyét, Villányban a funky klasszikus darabjait formálja a saját ízlésére. A ráhangolódás után a Garami Funky Staff zenél Veres Mónika „Nika” és Bebe közreműködésével. Az ismert rádiós műsorvezető, Garami Gábor régi nagy álmát váltja valóra: a ‘70-es, ‘80-as és ‘90-es évek ismert funky, diszkó- és soulslágereit idézi meg professzionális hangzásban, a vendégeket egy vidám házibuliba szólítva.

Szakszofonozó, Kép: Wendl Péter
Kép: Wendl Péter

Szombaton áRON (azaz Romhányi Áron) & Szakonyi Milán duója kezd, akik többféle zenei hátterüknek köszönhetően izgalmasan ötvözik majd a dzsesszt, a bluest és a funkyt, keverve az igényes popzenével. Ez a kérdezz-felelek – na meg némi rap – igazán fiatalos, dinamikus bevezetése lesz a napnak.

Frici, Fekete Járdovány, Kopar és a többiek

Gere Andrea és Csizmadia Kristóf, Kép: László Márta

Minden a szép, egészséges szőlővel kezdődik, hiszen csak abból készíthető jó bor. Fontos az is, hogy legyen a bornak eleganciája, amiben sokat segít a hordó minősége. A Gere család kizárólag zempléni hordókkal dolgozik – derült ki a Wineglass Sajtóklub legutóbbi kóstolóján, ahol a társaság két fiatal vezetője, Gere Andrea és Csizmadia Kristóf mesélt a villányi borvidékről, a villányi szőlőkről.   

Utánuk lép fel a smooth jazz hazai nagyköveteként ismert szaxofonos, Zolbert. (Már a budapesti sajtótájékoztatón ízelítőt kaphattunk csodás játékából! Elképesztően jól szórakoztam!) A fesztiválra egyedileg összeállított, „Jazz+Funk+Sax” címmel fémjelzett műsorával és fúvós szekcióval bővített nagyzenekari formációjával, saját szerzeményekkel és külföldi előadók számaival bebizonyítja, hogy az igényes funky instrumentális módon is vérpezsdítő.

Sajtómegthívó a Gere jazzfesztiválra, Kép: László Márta
Ízelítő aZolbert-muzsikából, Kép: László Márta

A Random Trip lényege a spontaneitás; a színpadon megszülető produkció most is egyedülálló koncertet ígér, hiszen ezzel a felállással nem hallhatjuk máshol a csapatot. Az élvonalbeli magyar zenészeket két nemzetközi sztárfellépő is erősíti majd: az acid jazz egyesült királyságbeli csodájának tartott Incognito együttes ünnepelt énekesnője, Vanessa Haynes, valamint az ugyancsak szigetországi, a legdögösebb funkszenzációként aposztrofált PB Underground énekes-ütőhangszerese, Dan Pearce. A megismételhetetlen élmény és a fergeteges hangulat tehát ez esetben is garantált.

Gere borok, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Gere Attila és családja a visszatérő vendégeket és az új látogatókat egyaránt örömmel várja erre az exkluzív júniusi programra, hogy a villányi szőlők között eltöltsenek együtt egy kellemes nyári hétvégét, remek borok és másik nagy szenvedélyük, a dzsessz társaságában.

Érdemes ellátogatni honlapjukra, további érdekességeket találhatunk a fesztiválról!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 153

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!