Facebook hozzászólás

Hímes tojásaim – és ez nem vicc!

Na, azért a kézügyességemről nem lehetne ódákat regélni, de a szándék a lényeg! Azért a Magyar Néprajzi Lexikon sokat segített! Ezek a teljesen ősi motívumok még így is csudásan szépek! Tehát ezt bárki meg tudja csinálni…!

Ha azt hiszitek, hogy a tojáshímezés valami ősi mágia, akkor nagyon tévedtek! Ezt a variációt Anyukámtól tanultam! A lényeg, hogy hagyományos húsvéti tojásfestékben megfürdeted a tojásokat. Miután idén a sivatag színei a divatosak, én a sötétebb színeket választottam. (Manapság ugyanis csak a sötétebb tojások kaphatók, így a minta szebben adja ki magát!)

Hímes tojásaim, Kép: László Márta
Hímes tojásaim, Kép: László Márta

Most jön a “truváj”! Háztatrtási sósav, vagy hasonló maró szer kell hozzá. Plusz: egy már rég nem használatos töltőtoll vagy tollszár megfelelő heggyel! A már megszáradt, festett tojásokra ezzel kell mintákat marni. Húzol egy savas vonalat, és utána gyorsan letörlöd egy csöppnyi vattával. Ez így megy vonaltól vonalig! A végén sokan megkenik szalonnával, hogy csillogóbb legyen, de idén a matt a divat!

Ezúttal is a Magyar Néprajzi Lexikonomat vettem elő, és az ott látott mintákat használtam! Tudom, hogy nem művészi magasságokba emeltem a tojásfestést, de a locsolóim minden évben gyönyörködnek benne! Azt gondolom, hogy a szeretet, amivel készült, azt a fiúk nagyon értékelik! Nagyon jó buli nálunk a húsvét! Lányok, tojásra fel! (De, ha csak egy kis csokitojást, vagy csak egy puszit adtok, az is biztosan örömöt okoz! Kellemes ünnepeket!

Rozé és fehér küvé az idei húsvét sztárja
Már tudjuk, milyen fogások kerülnek a húsvéti asztalra. Akár otthon töltöd az ünnepeket, akár vendégségbe mész, fontos, hogy nagy hangsúlyt fektess a kísérő borokra is! Egy jó étel-bor párosítás elementáris hatást válthat ki. Hogy ne okozzon nagy fejtörést a döntés, összeállítottunk egy izgalmas borsort a különböző húsvéti fogásokhoz.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Drága gazdi, most tényleg felforr az agyam!

Az augusztus 20-i ünnepségeken kimondottan erős kánikulában lesz részünk, országszerte 30 fok fölötti, néhol pedig…

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…
1 / 1 491

HÍREK

1 / 1 140

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!