>
Facebook hozzászólás

Itt az első Zöldülők Vására!

Hogy néz ki egy intimkehely és hogyan kell használni? Milyen az illata egy környezetbarát mosószernek? Hogyan lehet egyszerűen csökkenteni a háztartásunk által termelt szemét mennyiségét? Milyen eszközökkel lehet csökkenteni a műanyag-hulladékot? Tényleg annyira macerás a mosható pelenka? A Felelős Gasztrohős Alapítvány egy ismert áramszolgáltató támogatásával és az Ökoanyu, Nagy Réka, négy fenntarthatósági tematikájú könyv szerzőjének közreműködésével rendezi meg az első Zöldülők Vásárát. A november 11-e programra várják azokat a környezetbarát életmód iránt érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a gyártókkal és termékeikkel, feltenni kérdéseiket a – az úgymond – zöldüléssel kapcsolatban.

Talán többen váltanának szívesen környezetbarát és fenntarthatóbb megoldásokra, ha jobban ismernék ezeket. A gombamód szaporodó online boltok végtelen kínálatában nem könnyű eligazodni, jó, ha van egy hely, ahol ezeket a termékeket meg lehet nézni, fogni, szagolni, hogy könnyebb legyen a választás. Mert a váltás elsőre néha talán túl ijesztőnek, ismeretlennek, drágának, vagy akár körülményesnek tűnhet.

Zöldülők Vására, Kép: Kőfaragó Zsuzsi
Zöldülők Vására, Kép: Kőfaragó Zsuzsi

A Gasztrohősök minden évben több szemléletformáló kampánnyal rukkolnak elő, folyamatosan bővítik a Fenntartható Vendéglátóhely hálózatot, tippeket adnak arra vonatkozóan, hogyan élhetjük fenntarthatóan a mindennapjainkat. Az első alkalommal megrendezett Zöldülők Vására – mellyel a Felelős Gasztróhős szervezet nem titkoltan szeretne kicsit kitörni az online térből – támogatva és bátorítva azokat, akik szívesen választanák a zöldebb utat, de keresik még a jó megoldásokat.

– A vásár ötlete régóta érlelődik az alapítványnál, de az igazi kezdőlökést a tavalyi Műanyagmentes Piknik sikere jelentette. Mind a résztvevők, mind a kiállítók jelezték igényüket egy nagyobb szabású rendezvényre. Szeretnénk, ha a Zöldülők Vására idővel rendezvénysorozattá nőhetné ki magát, később tematikus vásárokkal, a fenntarthatósággal kapcsolatos kísérőprogramokkal, workshopokkal – mondta el Szabó Eszter, az alapítvány projekt-koordinátora.

Szívjunk együtt szál nélkül!
Szívószálmentesség éjjel-nappal! Idén augusztusban a Felelős Gasztrohős Alapítvány újra a szívószálak mellőzésére buzdította a lakosságot. Kezdeményezésükhöz idén a Night Mayor Budapest is csatlakozott.

A szervezők fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy a program nem a fogyasztásra való ösztönzésről szól.

– Szeretnénk láthatóvá tenni a mindennapi használati tárgyak környezetbarát alternatíváit – teszi hozzá Eszter -, de nem azt mondjuk, hogy most azonnal mindent dobj ki, ami otthon van, és cseréld le ezekre. – Fókuszban a szemléletformálás és az információcsere áll, ennek jegyében született meg a vásár kísérőprogramja is. A részletekről itt olvashatsz!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 161

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!