Facebook hozzászólás
511

Jön a hétvége, lazíts velünk!

Szokásos hétvégi gasztroprogram ajánlónkat olvashatják, országszerte nagyon izgalmas programokat találhatnak a garda, a töltött káposzta, az édesburgonya vagy a hurka iránt vonzalmat érzők.

Garda Fesztivál ,Kép: programturizmus.hu
Kép: programturizmus.hu

Garda Fesztivál, Tihany, november 3-5.

Régi hagyomány elevenedik meg Tihanyban a látott halak, a gardák tiszteletére. Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült. Évszázadok óta az ősz a Balaton-felvidéken a szüret és a gardahalászat évszaka. A garda – vagy más néven látott hal -, millió szám gyűlik össze, hogy a mély vízben teleljen. A háromnapos Garda Fesztiválon felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai. Tihany számára a garda mindig kiemelt jelentőségű volt, ezért nem véletlen, hogy éppen itt kerül sor már 16 éve a Garda Fesztiválra. A gasztronómiai programok mellett szórakoztató családi programok, zene, tánc, játék és vásár várja a Gardáliára érkezőket.

Batáta Fesztivál és Böllérnap, Ásotthalom, november 4.

Sokunk kedvence a hurka, legyen az májas, rizses, véres… Mindegy is, csak finom legyen! És ígérhetjük, az lesz, és mindet megkóstolhatjuk a VII. Batáta Fesztiválon és Böllérnapon Ásotthalmon. A hagyomány és a gasztronómia találkozik Dél-Alföld legnagyobb hagyományőrző disznóvágásán.

Édesburgonya leves, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

Azoknak, akik nem ismerik a batátát (édesburgonyát), megmutatjuk a legklasszabb krémlevest, amit készíthetnek belőle, elég csak a képre kattintani a receptért. Utána irány a fesztivál!

 

 

 

 

 

Szármafesztivál, Kép: programturizmus.hu
Kép: programturizmus.hu

Szármafesztivál, Topolya, november 5.

A hétvégi programkínálatból már csak egy jó szárma (töltött káposzta) hiányzik, de ezt az igényünket is kielégíthetjük Topolyán, ahol vasárnap három kategóriában indulhatnak a szármafőző versenyen az érdeklődők.Ezek pedig a klasszikus, káposztalevélbe töltött szárma, a különleges levelekbe töltött szárma, és a vegetáriánus szárma. Nagyon izgalmasan hangzik!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!