Facebook hozzászólás

Jótékonysági koktélparti népviseletben

A Sonja Adlernél már hagyománnyá vált, hogy különlegeségekkel lepi meg rajongóit. Ezúttal az egyedi sütemények készítőjének idei különleges bemutatója  művészi megközelítésbe állítja a különböző nemzetek tradicionális viseleteit. A Sonja Adler ethnic dolls címet viselő rendezvény gasztroesztétikai kiállítás és jótékonysági árverés egyben, ahol a sütemények Cointreau és Limoncello öntetben jótékonysági nagykövetekké válnak.

Sonja Adler üveg, mint egy csinos ékszer, Kép: sajtóanyag
Sonja Adler üveg, mint egy csinos ékszer, Kép: sajtóanyag

A süteménybabák eladásával a hátrányos helyzetű és sérült gyerekek illetve fiatalok életét segítő Csemete Alapítvány részére gyűjtöttek adományokat. A Sonja Adler valójában egy, a francia cukrászatban nagy hagyományokkal bíró, ún. rumbaba, ami egy alkoholos szirupban ázó, élesztős sütemény. A termékek megálmodója Istiván Rita, aki hosszú ideje kísérletezik ezzel az ősi recepttel, hogy megalkothassa egyedülálló süteményét. Az ősi receptúra ellenére igyekezett a 21. század ízlésvilághoz illeszetni, és az aktuális gasztrotrendek igényei szerint megalkotni a jelenlegi receptjét.

A likőrös sütemények kézzel készülnek, többek között tönkölylisztből, a felhasznált Cointreau és Limoncello koncentrátumok pedig egyenesen Franciaországból érkeznek. Mégis, a Sonja Adler sütemények ideája jóval több, mint egy felnőtteknek szóló desszert.

Sonja Adler termékei kézzel készülnek, Kép: sajtóanyag
Sonja Adler termékei kézzel készülnek, Kép: sajtóanyag

Látványos koktélparti az UMAMI jegyében A tiszta vonalú üvegekbe zárt sütemények újrahasznosított üveg talpakat kaptak, hogy a kézzel készült apró, hagyományos viseletek felölthessék a kellő alakot. A tradicionális öltözékek, mind egyedi, kézzel készült darabok, amelyek között található például indiai táncosnő, ír nemes, magyar kalocsai lányka, csikós, matyó pár, holland paraszt és egyéb nemzetközi viseletek. A vendéglátók koktélbemutatóval is készültek. Az italok a likőröntetekbe áztatott tönkölysütemények érlelési technológiája során kialakuló hozzáadott ízharmóniákra épültek.

Sonja Adler üveg népviseletben, Kép: sajtóanyag
Sonja Adler üveg népviseletben, Kép: sajtóanyag

A Sonja Adler sütemények megálmodója a kulináris és esztétikai élményeken túl szociális célokat is kitűzött magának. A babák elárverezésével a Csemete Alapítvány által felkarolt, 1. oldal szociális otthonokban élő, halmozottan sérült gyermekek és fiatalok életminőségének javítására gyűjtöttötek adományokat. A jótékony felajánlásokat nem csupán egy-egy rendezvény alkalmával lehet megtenni. A Sonja Adler vásárlói minden standard termékkel és egyedi projekt megvásárlásával hozzájárulnak a Csemete Alapítvány támogatásához!

Amit tudnod kell!
A Sonja Adler desszertek emléket állítanak egy ősi süteménynek, melyet már az Ezeregyéjszaka is említ. A sütemény Franciaországban a 18. században debütált, mikor Stanisław Leszczyński, a száműzött lengyel király udvari cukrásza száraz süteményt áztatott fűszerezett Malaga borba. A Sonja Adler süteményeket gyümölccsel, gyümölcssalátával, fagylalttal, kávéval és tejszínhabbal ajánljuk fogyasztani. Nagy gonddal összeválogatott alapanyagokból, – így: tönkölybúza, Himalája só, agavé szirup, kókuszcukor, japán technológiájú Pi-víz- felhasználásával, kézzel készülnek, kizárólag felnőttek részére.

Pechtol Zsolt hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, ami az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. Itt olvasd a részleteket!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 146

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!