Facebook hozzászólás

Konyhai segítőink a jó minőségű edények

A konyha nemcsak veszélyes üzem, de kemény munkahely is tulajdonképpen, hiszen egy-egy alkalommal nem kevés időt töltünk a család vacsorájának, hétvégi ebédjének elkészítésével. Számtalan módon tehetjük könnyebbé a munkánkat a konyhában, de első helyen mégis talán a jó minőségű edények állnak.

Amikor 1954-ben Marc Grégoire, egy francia mérnök a felesége edényein tapadásmentes felületet alkalmazott, még senki nem sejtette, hogy nemsokára komoly sikerre tesz szert. Két évvel később elfogadták a tapadásmentes edénye szabadalmát, így Párizs elővárosában megnyithatta az első műhelyét – a TEFAL vállalat pedig világszerte a tapadásmentes edények gyártásának úttörőjévé vált, és terjeszkedése máig tart. A tapadásmentes felületű, illetve rozsdamentes acél főzőedények és serpenyők száma, fajtája folyamatosan bővült: megjelentek a kukták, grillek, kis konyhai elektromos készülékek és további elengedhetetlen konyhai eszközök.

Az okos tárolás kihagyhatatlan kellékei

Légmentes tároló, Kép: TEFAL
Kép: TEFAL

Kétségkívül a legfontosabb konyhai tartozékok közé sorolhatók az élelmiszerek tárolására alkalmas, különböző formájú és méretű tárolóedények, melyek kirándulásokon is nagyon hasznosnak. De nemcsak a kalandos túrákon jelentenek nagy segítséget! Lehet, hogy egyszerűen az irodába szállítják az ebédünket, vagy éppen a reggeli kávénkat melengetik. A tárolóedények biztonságosan szigetelnek, mikrosütőben is használhatók, valamint zöldség és gyümölcs tárolására is ideálisak. Nem kell attól tartania, hogy az ételek átvennék egymás szagát, az élelmiszer tovább friss marad, ráadásul egyedi, résmentes szigetelő-technológiájának köszönhetően nem szorul be maradék, így nem terjednek baktériumok sem.

Utazó termosz, Kép: TEFAL
Kép: TEFAL

Utazó termoszaik igazán tökéletes megoldást kínálnak abban az esetben, ha szívesen magával vinné bárhová a kedvenc teáját, kávéját. Használatuk közben nem kell attól tartania, hogy lecsöpögtetné magát, hiszen 100%-ban szigetelnek. Erős rozsdamentes acélból készültek, mely 4 órán keresztül képes melegen, 8 órán keresztül hidegen tartani italát. Egy nyomásra, könnyen nyitható, mosható, szétszedhető és mosogatógépbe tehető.

 

Fokhagymakrémleves, Kép: receptguru-cafeblog.hu
Kép: receptguru-cafeblog.hu

 

 

 

A termosz nemcsak hideg folyadékok, de forró levesek tárolására is alkalmas, megoldva ezzel az irodai ebéd gondját. Kattints a képre a receptért!

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Megint kitikkadunk!

Frissítő hidegfront szakította meg a kánikulai napokat a hétvégén, ami igazán üdítőleg hatott a tartós 35 fokos…

Fullasztó idő, ráadás hidegfronttal – rendkívüli lesz!

Zivatarokról szólt ez a hét, és ez a hétvégén sem lesz másként, ráadásul vasárnap még egy hidegfront is érkezik!
1 / 1 486

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!