Facebook hozzászólás

HŰSÍTŐK

Legyező helyett bedobunk valamit!

Nemcsak arra szolgálnak a klasszikus nyári italok, hogy szomjunkat oltsuk velük, hanem arra is, hogy feldobjanak egy-egy komótos ebédet, egy jókedvű baráti találkozót, vagy esetleg jó kis közös tüzijáték-nézést.

Gyömbéres jegeskávé, Kép: Starbucks
Kép: Starbucks

JEGES KÁVÉ

A jeges kávé a legjobb ébresztő a lustálkodós nyári reggeleken! Használjuk ki, hogy egyszer-egyszer végre nem kell korán kelnünk, és ébredezzünk kényelmesen jeges kávénk mellett, szeretteink társaságában.

A jeges kávénak rengeteg verziója létezik, nyugodtan kísérletezhetünk vele! A legegyszerűbb, ha egy magas falú üvegpohárba 2 gombóc vanília fagyit pakolunk, arra öntünk rá ízlés szerint 2 dl híg hosszú kávét vagy tejeskávét, ezután jégkockát is rakunk bele, majd tejszínhabbal koronázzuk meg a művet, és a hab tetejére egy kávészemet vagy egy kocka csokit biggyesztünk. A jeges kávé attól lesz finom, hogy jó minőségű alapanyagokat használunk, karakteres ízű, finom kávét, klasszikus tejszínhabot és ízletes fagyit.

FRÖCCSÖK: BODZASZÖRP, MÁLNAFRÖCCS

Hosszúra nyúlt nyári ebédeken, a kockás terítős kisvendéglők mellett beszélgetve, vagy otthon, a kertben hűsölve mindig a jéghideg fröccs esik a legjobban. Élvezzük ki a retró hangulat minden báját! A fröccshöz szódát használjunk, ne ásványvizet, és próbáljuk ki azt is, hogy nagyon hígan, 1:3 vagy 1:4 arányban készítjük el, viszont megbolondítjuk egy kevés bodzaszörppel vagy málnaszörppel!

Jeges tea, felső gépállás, Kép: pixabay
Kép: pixabay

JEGESTEÁK

A nyári folyadékfogyasztásra fokozottan oda kell figyelni. Ha nem akarunk feleslegesen üres kalóriákat bevinni – azaz, hanyagoljuk a szénsavas üdítőket –, akkor érdemes saját készítésű jegesteákat készíteni, és egész nap hörpölgetni belőlük. Gyerekeknek is ez a legjobb megoldás!

MILYEN TEÁKAT HASZNÁLJUNK HŰSÍTŐKÉNT?

A teákat bátran hígíthatjuk limonádéval, bodzaszörppel, sőt, még különféle gyümölcslevekkel is. Citrom vagy narancskarikát, mentalevelet használhatunk díszítésként. Nem kell telerakni jégkockával, mert túl híg lesz, és arra is ügyeljünk, hogy cukor helyett mézzel vagy nyírfacukorral ízesítsük!

Turmix, Kép: pixabay
Kép: pixabay

TURMIXOK, SMOOTHIEK-K

Élvezzük ki a nyár ízeit! Menjünk ki a piacra, vásároljunk be bőségesen az aktuális gyümölcsökből és zöldségekből! Érdemes a készülő smoothie-hoz nemcsak gyümölcsöket, de zöldségeket is felhasználnunk, (pl. salátalevelet, uborkát, spenótot, zellert, petrezselymet, avokádót), mert ezek rendkívül vitamindúsak, de az ízük semlegesebb, nem fogja elrontani az italunkat, (maximum egy kicsit zöldesebb színű lesz a végeredmény)!

MILYEN ÍZEKET KEVERJÜNK?

Osztályelső jegeskávé

Ice-Coffee, Kép: Starbucks
Kép: Starbucks

Igényel némi előkészületet, türelmet és merészséget a tökéletes jegeskávé elkészítése, az eredmény azonban megéri a fáradozást. Az ismert nemzetközi kávéházlánc most megoszt pár apró trükköt arról, hogyan készíthetünk különleges kávés frissítőt, válaszul a nyári hőségre.

A legegyszerűbb, ha nem használunk mást, mint gyümölcsöt és zöldséget, (maximum vízzel hígítjuk az italunkat), és lemondunk az édesítéstől is. Ha olyan turmixot szeretnénk készíteni, ami egy kisétkezésnek is megfelel, készítsünk natúr joghurtos verziót, de a tej-alapú turmixokat hagyjuk meg télre!

(Forrás: www.vitaminsziget.com)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mi a közös a cukorbetegségben és a demenciában?

Cukorbetegség akkor alakul ki, amikor a szervezetünk nem tud megfelelő mennyiségű inzulint termelni, vagy az…

Futószalagon jönnek a frontok!

Szinte egyetlen napunk sincs pihenni! Az elmúlt időszakban, és még ennek a hétnek az első felében is egymást érik a…
1 / 1 504

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!