Facebook hozzászólás

Mennyi az annyi – nálatok?

Hányszor álltál már a szakácskönyv és a keverőtál felett, mert valahogy semmi nem állt össze! De vajon miért? Elképedsz, ha megtudod, olyan egyszerű a megfejtés! Próbáld ki, és szólj a barátnőidnek is! És, ha végre kész a igazi süti, töltsd fel új rovatunkba, az otthonfozok.hu – ra! Így lehetsz nálunk sztárszakács!!!!   

Kiskanalak otthon és a mérték! Kép László Márta
Kiskanalak otthon, és a mérték! Kép László Márta

Hányszor, de hányszor nézted a masszát vagy a húst, hogy miért nem áll össze, miért nem érzed a megfelelő ízt! A megfejtés pedig rém egyszerű! A receptben azt olvasod, hogy például egy fél kk, vagyis egy fél kávéskanálnyi cukrot tégy hozzá. Bravó! De mégis mennyi egy fél kávéskanálnyi?

Megnéztem, nálam mennyi fajta-féle kávéskanál létezik? Hat! …és melyik az igazi? És mi van, ha még amannyi evőkanál cukor is kell? Pedig kell!

Természetesen minden ilyen megjelölésnek megvan a megfelelő mértékegysége – hivatalosan. De mi nem vagyunk szakácsok, főzni mégis szeretünk! Nos, a minap megtaláltam a megoldást erre is! Nézd meg, milyen egyszerű! Ez egy karikára felfűzött kanálsorozat – kezdve az evőkanáltól a fél kávéskanálig! Minden egységesen pontosan annyi, amennyinek lennie kell! Így biztosan nem tudod elmérni az adagokat!

E fantasztikusan egyszerű segédeszköz ugyan nem rengeti meg a falakat, de a konyhádat igen! Vége a méricskéléseknek! Ja, és még van egy fantasztikus előnye!! Ha vége a sütésnek, az egészet bedobod a mosogatógépbe! Nagyon “jól bírja a kiképzést”!

Na, ez remek! Keresd pl. a piacokon a műanyagosoknál vagy a konyhai berendezéseket áruló boltokban. Ma nem egy felkapott cucc, de ha kéred, megtalálják! Én már csak tudom!…

Ez is egy profi trükk!
Felmérések bizonyítják, hogy bár a magyarok rajonganak a halas ételekért, sokan azért nem mernek ilyen fogást készíteni, mert tartanak a szálkáktól. A szálka azonban könnyen eltüntethető: az irdalást komolyabb szakmai tudás nélkül bárki el tudja otthon végezni, ráadásul egy több kilós ponty esetében a művelet mindössze pár percet vesz igénybe. Áman Attila, a halfogyasztást népszerűsítő Kapj rá! program séfje elárulja a titkot, hogy miként szabadulnak meg a profik a szálkáktól.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Rekord melegek!

Bár front nem érkezik, a szervezetünket érő terhelés mégis fokozódik. Az átlagosnál több mint 10 fokkal melegebb…

Levél Édesapámnak

Anonim nyílt levelet közölt a The Guardian egy, az édesapját az idősek otthonába kísérő lány tollából. "Múlt…
1 / 1 501

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 154

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!