Facebook hozzászólás

Minden kutya Spílerbe megy Budán is

Benne van a rock, a féktelenség, a nyitottság, ugyanakkor a finom anyagok, a meghittség, a barátság – nos ez a Spíler Buda a MOM Parkban. Akár asszisztensként, akár igazgatóként dolgozol a környéken, találsz egy remek reggelit, gyors ebédet, üzleti löncsöt, vagy egy esti, baráti kidumálást náluk! Ott jó helyen vagy! A hétvégék pedig egyenesen mennyeiek a környékbelieknek! Az ebekről nem is beszélve!

Jó hósok, jó alapanyagok, jó zene, kényelem, nyitottság kívül-belül – körülbelül így lehet összefoglalni azt a harmóniát, ami átölel, ha meglátogatod Buda nemrég nyitott új Spíler éttermét a MOM-ban.

Spíler Buda a MOM-ban, Kép: Spíler Buda
Spíler Buda a MOM-ban, Kép: Spíler Buda

Nem titkoltan a környező irodaházak dolgozóira, és a helybeliek szokásaira akartak egy olyan közösségi fórumot kitalálni, amelyik minden igényüknek megfelel.

Íme, két menü:
Zöldborsóleves, fokhagymás marhasüt kockaburgonyával, vagy pl. erdei csiperkegomba krémleves rántott csirkecombbal, vajas burgonyapürésvel. Ugye, jól hangzik?

A remek reggelitől a gyors ebéden át az esti koktélozásig, borozásig minden belefér a repertoárba. Ebédre voltam hivatalos, és azonnal úgy éreztem, kényelmesen otthon vagyok, ha akarom, látom a külső forgatagot, de ha akarom, egy jó könyvvel vagy tablettel jól bekuckózhatom magam. A halk, jó ízléssel összeválogatott muzsika pedig egyenesen isteni! Kell ennél több?

Marhatatár, Kép: Spíler Buda
Marhatatár, Kép: Spíler Buda

Nem tagadom, nagy híve vagyok a finom falatoknak. A cég dél-afrikai séfje pedig ismét meggyőzött arról, hogy a hazai gasztronómiában is egyetlen út vezet előre: a kiváló alapanyagok – a húsoktól a zöldségeken át a borokig. Vernon Strachan, a Group Executive Chefje Dél-Afrikából érkezett. Londonban három Hilton vezető séfjeként dolgozott, onnan szerződött hozzánk. Hiába, a szerelem, nagy úr! Kösznjük, Ámor!

Spílerbélszín, Kép: Spíler Buda
Különleges bélszín sültkrumplival, Kép: Spíler Buda

Ma hozzátartoznak Budapest egyik legjobb kézműves hamburgerei, rusztikus pizzái és parádés steakjei, amelyekből gyakorlatilag mindegyiket megkóstolhattam! Szinte az egész kínálatból kaptunk egy remek kis ízelítőt! A marhatatár bámultosan hozta formáját, a bélszín egyenesen felséges volt, a ropogós tintahalkarikák pedig számomra vitték a prímet. A salátákat választékos igénnyel állította össze a mester! A desszertek pedig nálunk kevéssé ismertek, de annál andalítóbbak! Csak csukd be a szemed pár pillanatra, és percekig a teljes kikapcsolódás mámorát élvezheted! (A triplacsokis torta erdei gyümölcsszósszal egyenesen lenyűgöző!)

Ropogós tintahalkarikák, Kép: Spíler Buda
Ropogós tintahal, Kép: Spíler Buda

Az étterem különlegessége az is, hogy itallapja más, mint a hazai kínálat általában. Jómagam a proseccot kóstoltam nagy kedvvel, de a MOM-ban elsősorban egyedülálló, újvilági borokat kínálnak. A hazai kedvencek mellett figyelemre méltó ausztrál, kaliforniai, új-zélandi és dél-afrikai borokat kóstolhatunk, de a kézműves sörökre és a koktélokra is oda kell figyelni.

Sticky toffee pudding, Kép: Spíler Buda
Sticky toffee pudding, a desszert, Kép: Spíler Buda

Ja, és tegyük hozzá, hogy az ételeket kínálók, ajánlók kivétel nélkül profi szakemberek, akik több nyelven tudnak mindent az ételekről, italokról, végtelen kedvességgel, alázattal végzik munkájukat! Már érkezéskor megkérdezik, hogy van-e valakinek bármilyen ételallergiája, nehogy valmi baj essék! Ja és – mint minden Spíler étterem -, ez is kutyabarát! Hamarabb kap egy tálka vizet kedvenced, minthogy választani tudj a menükártyáról! Erre mondom azt, jó lenne Budán lakni!

Nem kell félnünk a paprikától
Iidén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje vezette a Dining Guide étteremteszteléseit. A mester a múlt héten látogatta meg a legjobb hazai éttermeket. A nemzetközi szaktekintélyt meglepte a magyar topéttermek szervizeinek magas színvonala, és elvarázsolta a magyar paprika íze. Hangsúlyozta továbbá, hogy nem szabad szégyellnünk a hagyományainkat, sőt ideje lenne büszkének lennünk rá.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Rekord melegek!

Bár front nem érkezik, a szervezetünket érő terhelés mégis fokozódik. Az átlagosnál több mint 10 fokkal melegebb…

Levél Édesapámnak

Anonim nyílt levelet közölt a The Guardian egy, az édesapját az idősek otthonába kísérő lány tollából. "Múlt…
1 / 1 501

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!