Facebook hozzászólás

EZ NEM HORROR, EZ ANNÁL JOBB

Most lecsapunk!

Rendszeresen hallunk történeteket vegánná vált hentesekről – ám ennek a fordítottja is egyre gyakrabban fordul elő. Az igazi hentes munkájának ugyanis az állatok tisztelete is fontos része – ellentétben a nagyüzemi élelmiszeriparral. Erre tanít többek között a History új sorozata, a The Butcher: Hentesek harca.

Hentesvetélkedő, Kép: history
Hentesvetélkedő, Kép: history

Hentesnek lenni első pillantásra nem vegánoknak vagy vegetáriánusoknak való szakma, sőt, olykor olyan hentesekről is olvashatunk, akik munkájuk során válnak a húsmentes életmód hívévé. Az elmúlt másfél évtizedben azonban egy ezzel ellentétes trend is megfigyelhető volt az Egyesült Államokban. Az amerikai sajtó egyre több olyan hentesről számol be, akik a vegán vagy vegetáriánus életmódot hátrahagyva vágtak bele a húsfeldolgozásba.

Értékel a zsűri, Kép: history
Értékel a zsűri, Kép: history

Azért lettek hentesek, amiért korábban elutasították a húsevést: az állatok tisztelete miatt. Míg a keményvonalas állatvédők szerint egy állatnak sem szabad elpusztulnia emberi élvezetek miatt, ők úgy gondolják, hogy a hentesmesterség életben tartása az igazi alternatívája az állatokat gyakran kegyetlen körülmények között tartó, az erőforrásokkal pazarló, óriási ökológiai lábnyomot hagyó nagyüzemi állattartásnak és élelmiszeriparnak. Ők alkotják az „etikus hentesek” közösségét, akik szabadon és jó körülmények között tartott, természetes takarmányon nevelt állatokat vásárolnak helyi gazdálkodóktól, és azokat humánus módon vágják le és dolgozzák fel. És ha drágábban is értékesítik a végterméket, vásárlóik jobban járnak, ha valamivel kevesebb, de jobb minőségű és egészségesebb húst fogyasztanak.

Speciális henteskés, Kép: history
Speciális henteskés, Kép: history

Hasonló elveket valló hentesek alkotják a zsűrit és a mezőnyt a The Butcher: Hentesek harca című vetélkedőben is. A History műsora nemcsak látványos show, de egyúttal tisztelgés a hentesek ősi, de a nagyüzemi élelmiszeripar miatt lassan eltűnő mestersége előtt.

A sorozat epizódjaiban négy-négy hentesmester száll versenybe egymással éles késsel és egyedülálló tudással. Közben olyan feladatokat kell megoldaniuk, mint egy bölény felbontása az amerikai indiánok által használt tomahawkkal vagy azonos súlyú hússzeletek előállítása mérleg nélkül. Akik nem esznek húst, megtudhatják a műsorból, hogy egy igazi hentes számára alapvető a tányérunkra kerülő állatok tisztelete. Akik pedig esznek, de nem tudják, hogyan lesz egy levágott marhából ízlésesen steakszelet, betekintést nyerhetnek e nagy tudást igénylő és nem ritkán veszélyes szakma rejtelmeibe és történetelmébe.

A The Butcher: Hentesek harca augusztus 22-én, csütörtökön 21:00-kor debütál a Histrory-n.

Nem csak növényevőknek

Zöldéges, gümölcsös kasár, Kép: egeszsegvar.hu
Kép: egeszsegvar.hu

Fontolgatod, hogy átállj a nyers étrendre, de nem tudod, hogy kezdj bele? Fontos számodra a környezetvédelem? Érdekel, hogy mi fán teremnek a vegán kozmetikumok? Szeretnéd tudni, hogy mik a legújabb orvosi ismeretek a növényi alapú táplálkozásról? Akkor téged is vár a Vegetáriánus Fesztivál.

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mi a közös a cukorbetegségben és a demenciában?

Cukorbetegség akkor alakul ki, amikor a szervezetünk nem tud megfelelő mennyiségű inzulint termelni, vagy az…

Futószalagon jönnek a frontok!

Szinte egyetlen napunk sincs pihenni! Az elmúlt időszakban, és még ennek a hétnek az első felében is egymást érik a…
1 / 1 504

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!