Facebook hozzászólás

Nem őrültünk meg: malátából készül a hamburger

A sör egyik legfontosabb alapanyagából, malátából csinálnak hamburgert a FIRST első belvárosi pubjában. ahol minden a sörről szól.

FIRST sörfőzde, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Még az asztalokon otthagyott nassolni valókban, és a hamburgerek zsömléjében is felfedezhetők a ropogós malátamagok. A hely tulajdonosai a Belvárosi és Budavári Sörfesztivál főszervezői, akik a fesztiválok teljes kínálatát költöztették be egyetlen belvárosi pubba. Így a város egyik legnagyobb sörkínálatával, köztük import különlegességekkel és főzdefriss tanksörrel hozták létre a sörkedvelők legújabb bázisát. Több, mint 200 féle sörkülönlegességet lehet megkóstolni. A tulajdonosok idén nyáron nyitottak látványsörfőzdét a Váci úton, most pedig a belvárosban lobbiznak a minőségi sörfogyasztásért: csapfoglalásokat, sörszakmai-előadásokat, sörvacsorákat és sörkóstoló kurzusokat szerveznek.

Az új pubban összesen 19 féle sört vertek csapra, olyan ritkaságokkal, mint a Mikkeller, Omnipollo, TOOL vagy a Brewdog sörei. A külföldi kínálattal frissességben kel versenyre a ház söre, amit minden héten frissen, egyenesen a sörgyárból hoznak. A pult mögött álló csapat pedig jól képzett sörszakértőkből áll, akik mindent tudnak a márkákról. A tulajdonosok célja ugyanis, hogy a vendégek minden egyes alkalommal megtudjanak valamit újat a sörökről és rátaláljanak a saját sörízlésükre.

Szerintünk a bor, whisky és konyak után – ahogy külföldön is – itthon is a sör lesz az új trend. Mi azt szeretnénk elérni, hogy az emberek kulináris élményként tekintsenek a sörre, merjenek egy-egy decit kóstolni öt helyett, és tanulják meg azt is, milyen ételekhez milyen sörök illenek igazán. Ezért is szervezünk kóstolókurzusokat, sörvacsorákat – mondta el Kurucz Gergely, a hely egyik tulajdonosa.

A hatalmas választék mellett a vendégek a legkülönbözőbb formákban találkozhatnak a sör jellegzetes ízével. Ugyanis a pubban kapható burgerek zsömléjébe is kerülnek pirított malátaszemek, amelyek karakteres ízükkel az egész ételt meghatározzák. Az erősebb, töményebb sörökhöz pedig érdemes önmagában is elropogtatni egy-két maláta szemet, amit nassolni valóként helyeznek minden egyes asztalra.

Sörös tarja flamand módra, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

 

 

 

Ajánlatunk a hír mellé egy sörös flamand tarja, amit érdemes elkészíteni, hiszen két legyet ütünk egy csapásra: tarját is sütünk, sört is iszunk. Recept a képre kattintva.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!