Facebook hozzászólás

Süteményt sütsz? Van néhány hasznos tippünk számodra!

Néhány jó tanács, trükk mindenkinek jól jön, különösen az évnek ebben a szakában, amikor rengeteg süteményt készítünk.

 • Kép: pixabay.com
  Kép: pixabay.com

  Ha a sütemények hozzávalóit néhány órával a sütés előtt a konyhapulton pihenteted, akkor a tészta könnyebben összeáll, és omlósabb is lesz. A tojást is jobb szobahőmérsékletűen felhasználni.

 • Légy találékony, és ne ess kétségbe, ha nem találod a pogácsa szaggatódat! Keress egy megfelelő méretű poharat, mártsd a száját lisztbe, és már lehet is szaggatni a tésztát!
 • A szódabikarbóna igazi Jolly Joker: tisztításra is kiváló, de ha nincs otthon sütőpor, nyugodtan helyettesítheted szódabikarbónával, ugyanolyan mennyiségben, mint amennyi sütőport használnál.
 • A bejgli tésztájának nem árt, ha egy éjszakát áll a hűtőben. Csomagold fóliába, és dolgozz vele másnap!
 • Attól lesz márványos a bejgli teteje, ha a rudakat tojással bekenjük. Fél óráig tartsuk meleg helyen, kenjük be ismét, majd hideg helyen hagyjuk, hogy a tojás megszáradjon. Ettől a két rétegtől fog kialakulni a repedezett hatás a bejglik tetején.
 • Ha mindössze pár csepp citromlére van szükséged, felesleges egy citromot kettévágni. Fúrj egy kis lyukat a citromba, így ki tudsz belőle nyomni néhány cseppet. Ha előtte még a pulton a tenyereddel meg is görgeted kicsit a citromot, nyert ügyed van.
 • Olykor előfordul, hogy későn veszed észre, hogy nincs otthon citromod. Amikor olcsó, vegyél belőle egy kilót, csavard ki, reszeld le a héját, és fagyaszd le!
 • Amikor csokoládét olvasztunk vízfürdő fölött, vigyázzunk rá, hogy a kisebb edény, amiben a csoki van, ne érjen bele a forrásban lévő vízbe, mert a belógó részen nagyobb hőt venne fel a csokoládé, könnyen odakaphatna. Ha csak a gőzben olvasztunk, egyenletes lesz a hőeloszlás.
 • Csokoládé olvasztáskor arra is kell ügyelni, hogy az olvadó csokoládéba ne kerüljön víz, mert az tönkreteheti az egész adag csokoládénkat, a hiba kijavítására már nincs lehetőség.
 • Finomabb lesz a diótöltelék vagy a diós sütemény, ha a diót előzőleg megpirítjuk, de figyeljünk rá, hogy ne legyen túl barna, nehogy keserűvé váljon az íze.
 • Profi trükkök: így szabadulj meg a halszálkáktól
  Felmérések bizonyítják, hogy bár a magyarok rajonganak a halas ételekért, sokan azért nem mernek ilyen fogást készíteni, mert tartanak a szálkáktól. Áman Attila, a halfogyasztást népszerűsítő Kapj rá! program séfje elárulja a titkot, hogy miként szabadulnak meg a profik a szálkáktól.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…
1 / 1 478

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

HÍREK

1 / 1 131

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!