Facebook hozzászólás

Sütiben ölt testet a fagyi

Izgalmas újdonságokkal várják a tavaszt a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában. A műhely a nyitás óta eltelt két évben megmutatta, hogy fagylalt, sütemény és kávé terén nem ismer kompromisszumokat, a legjobbat kívánja adni a vendégeinek.

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra rendkívül gazdag fagylaltválasztéka, a sütemények és péksütemények mellett, újabb izgalmas, szezonális monodesszertekkel várja a hozzá érkező vendégeket.

Sütemények a Damniczkiben, Kép: Molnár Péter
Sütemények a Damniczkiben, Kép: Molnár Péter

Damniczki Balázs a már tőle megszokott precizitással és kreativitással alkotta meg a tavaszi kollekció desszertjeit, amelyeknek egy része a Damniczki-rajongók számára ismerős lehet, hiszen a Damniczki fagylaltoknál már felhasznált alapanyagok köszönnek vissza az új édességekben. Ilyen például a szomolyai fekete cseresznye, a fekete tea vagy a málna. A szomolyai fekete cseresznye sorbet után mousse formájában kerül a pultba. Tavaly, a Capigiani cég versenyén országos első helyen végzett Fekete teás málna fagylalt szintén desszert változatban tér vissza. A gyümölcsös trió harmadik eleme pedig a Feketeribizli mousse, amelyet rozmaring és szecsuáni bors fűszerez.

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra missziója, hogy komplex minőségi élményt nyújtson a vendégeknek, így nemcsak a sütemények, fagylaltok legjavát kínálja, hanem magas színvonalú meleg, hideg italokat és kávékat is.

Még várat magára a forradalom
Rövidesen megjelenik Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, mely idei újításként nemcsak az éttermeket, de a cukrászdákat is listázza. A hazai legjobb cukrászdákat a Dining Guide tesztelői, és két külföldi szaktekintély válogatták össze. Herczeg Zoltán, gasztronómiai szakértő, a Dining Guide tesztjeinek vezetője szerint őket is meglepte a cukrászdákban tapasztalt, meglehetősen alacsony színvonal. A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018-as kiadványába 100 cuki meglátogatása után végül 65 hely került be.

Az italok esetében nem kizárólag a végeredményre koncentrál, az egész folyamatot a legjobb minőség iránti vágy hatja át. A barista világversenyeken használt kávégép, négy szakképzett barista és a minőségi alapanyag elengedhetetlen feltétele annak, hogy a lehető legjobb kávét kínálják a vendégeknek. Ezért egy tatai pörkölőből vásárolják az alapanyagot.

A legmagasabb minősítést elért arabica kávéból a profi barista, Salamon Anikó készíti a Damniczki Budapest kávéit, kávés italait. Anikó folyamatosan egyeztet a pörkölő tulajdonosával, Dobos Ádámmal, visszacsatolva számára a vendégek jelzéseit, így közösen dolgoznak azon, hogy a Damniczki Budapestben valóban a vendégigényeknek megfelelő, legmagasabb minőségű kávé kerüljön felszolgálásra.

– Mikor először jártam a Damniczki Budapest-ben és eltöltöttem bent egy napot, átvettem a hely atmoszféráját, és tudtam, hogy ez az a hely, ahol látom magam évek múlva is – mondta Anikó.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

OF tartalom

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!