Facebook hozzászólás

10 dolog, amit nem tudsz a lakásbiztosításodról

Még a szakemberek is elhűltek, mennyire nincs fogalmuk az embereknek, hogy mire, illetve mire nem terjed ki a lakásbiztosításuk. Az egyik legismertebb társaság felmérése alapján összeállt egy lista. Tíz speciális helyzetet vázoltak, és a megkérdezetteknek meg kellett mondaniuk, térítené-e a biztosító a felmerült költségeket a szerződés alap vagy kiegészítő fedezete alapján. Erre szokták mondani, hogy erre varrjál gombot! 

Az emberek 31 százaléka nem is tudott válaszolni a feltett kérdésekre, de a „legjobban teljesítő” káreseményről is csak a válaszadók 42 százaléka tudta, hogy bizony vonatkozhat rá a lakásbiztosítás. További érdekesség, hogy az átlagnál éppen csak pár százalékkal teljesítettek jobban azok, akik rendelkeznek biztosítással.

Családi ház, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

Nézzük sorban, hogy az alábbi elképzelt esetekről a válaszadók hány százaléka tudta, hogy egy lakásbiztosítás alap vagy kiegészítő fedezete is nyújthat anyagi segítséget!

 

Egy villámcsapás miatt megsérült gázkazánt az EU-s követelmények miatt már csak korszerűbbre lehet kicserélni, ez többlet költséggel jár.

 

42%

 

A kertben parkoló autóra ráesik egy cserép a házunkról, és betörik a szélvédője. 36%

 

Zárt és magas kerítésen bejutva egy idegen elviszi a kerti bútort.

 

35%

 

Villámcsapáskor nemcsak a számítógép ment tönkre, hanem a családi fotók is eltűntek, melyet egy adatmentő cég helyre tud állítani. 30%

 

Ónos eső miatt jéggé fagyott növényzet kidőlve összetöri a kerti sütőt.

 

26%

 

A gyerek biciklivel komoly kárt okoz egy értékes autó karosszériájában.

 

24%

 

A család Balatonra utazik, és az autó zárható tetőcsomagtartójáról ellopták a felszerelt kerékpárt.

 

18%

 

Az összetört akváriumba újra kell a halakat telepíteni, és az akvárium üvegét pótolni.

 

16%

 

Az iskolás gyerekünktől az iskolában idegen elkövető ellopta a hátizsákot és kabátot.

 

14%

 

Kórházi ápoláskor, a kórházból ellopták a váltóruhánkat.

 

13%

 

Kádár Péter, a Groupama Biztosító termékmenedzsment igazgatója elmondta: „Az, hogy a magyar otthonok háromnegyede biztosított, az jó arány. Ezen felül az embereknek mélyebben kellene ismerniük a szerződésük részleteit ahhoz, nehogy százezrekkel rövidítsék meg magukat. Mi most direkt olyan esetekre hívtuk fel a figyelmüket, amelyek bárkivel előfordulhattak, mégis csak kevesen tudták, hogy járhat ilyenkor is kártérítés. A kutatásunkból kiderült, sokaknak újdonság, hogy az ingóságok javíttatását vagy pótlását akkor is fizethetjük, ha az ingatlan falain kívül történt a káreset. Érdemes tehát újra elővenni és átolvasni a lakásbiztosítást, hogy tudjuk, miben számíthatunk a biztosító segítségére.”

Minden ötödik a kéményben kezdődik
Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás hűvösre fordult, és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban is őszies marad. A hidegebb időjárás miatt több háztartásban is befűtenek a napokban. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalanul szerelték be, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották.

 

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Lassú hajóhintába ül a vérnyomás

Erős lehűlést hozott a hét eleji hidegfront, az átlag alá csökkent a hőmérséklet. Reggelente előfordulnak már…

Csak 108 lépés az életért: ez azért buli

Testet-lelket megújító, különleges mozgásra hív a 25 éves Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság. 2019. szeptember…
1 / 1 496

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

HÍREK

1 / 1 146

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!