>
Facebook hozzászólás

6 csodás hazai fürdőt ajánlunk – esős időre

Az augusztus eleji elviselhetetlen forróságánál már csak az lehet rosszabb, ha egy Balaton vagy Tisza-tó mellé tervezett nyaralást éppen zivatarok vagy lehűlés keseríti meg. A termalfurdo.hu szakértői erre az esetre összegyűjtöttek hat remek, esőbiztos fedett résszel rendelkező fürdőt nagy tavaink közeléből.

A következő fürdőkben több dolog is közös. Nagyon sokan kedvelik őket, hiszen az ország legnagyobb fürdőversenyében, Az Év Fürdője 2017 szavazáson jól állnak, remek fedett medencéik és élményfürdőik vannak, és nagy tavaink mellől könnyen elérhetőek.

1.Zalakarosi Fürdő: a Balaton legnagyobb 4-évszakos családi fürdője

Tavaly öt új csúszdával gazdagodott Zalakarosi Fürdő nem csak a verőfényes nyári napokon jó program. A fürdő fedett része minden korosztállyal elfeledteti, ha a Balatonnál éppen esik az eső. Az év minden napján üzemelő részleg két gyógyvizes ülőfürdővel, egy termálvizes medencével, saját pihenőhellyel, szaunablokkal várja a vendégeket szezontól és időjárástól függetlenül. A kisebbek a hatalmas beltéri gyermekvilágban, a medencetér felett szigetről szigetre kötélhidakon kalandozhatnak és vívhatnak ágyúkkal vízi csatákat.

Zalakarosi fürdő
Zalakarosi fürdő

2.Szent Gróth Termál: minden medencében termálvíz

Kora tavasszal a vendégek a zalaszentgróti fürdő ülőmedencéjében fürdőzve akár őzeket is láthatnak az erdő szélén. Ilyen lenyűgöző környezetben, az ország egyik legjobb minőségű termálvize fogadja a Szent Gróth Termálba érkező látogatókat. De ha történetesen nincs kora tavasz, hanem egy hűvösebb nyári nap, egy fedett medence, egy tanmedence, egy úszómedence, egy meleg vizes ülőfürdő, egy gyermekpancsoló, valamint egy gőzkabin és egy szauna áll a vendégek rendelkezésre.

zalaszentgrot_grothfurdo_2
Szent Gróth Termál – Zalaszentgrót

3.Thermal Spa Tamási: 10 beltéri medence

Tolna megye egyik legismertebb fürdőjét is meseszép helyen, egy hét hektáros zöldterületen találjuk. A tamási fürdő fedett egységében nem kevesebb, mint 10 medencében csobbanhatnak a vendégek. Ezek között van kalandmedence, élménymedence, termálmedence és jacuzzi is. Két beltéri csúszda, finn szaunák, gőzkabin, infra – és aroma szaunák, sóbarlang is arra szolgálhatnak, hogy elfeledtessék velünk a szerencsétlenül lefoglalt nyaralásunkat, visszaadják hitünket a nyárban. A fürdő egész évben, pénteken és szombaton 22 óráig tart nyitva.

tamasi_furdo_1
Thermal Spa Tamási

 

4.Zsóry Gyógy- és Strandfürdő: vadonatúj, fedett élményfürdő

A Zsóry már eddig is Észak-Magyarország egyik legnépszerűbb fürdője volt, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdője pedig egészen új szenzációja a térségnek, hiszen ez év elején adták át. Benne pezsgőágyak, hidromasszázs fülkék, csésze alakú pezsgőmedence, nyakzuhatagok, sodró folyosó, hullámmedence és 3 csúszda (Családi csúszda, Zsóry kígyó, Sárga gyík) is várja a fürdő vendégeit a hűvös napokon is.

Zsóri fürdő - Mezőkövesd
Zsóry Gyógy- és Strandfürdő- Mezőkövesd

5.Demjéni Termál Völgy: barlangfürdő varázslatos fényekkel

Mi izgalmasabb lehet annál, mint egy barlangfürdő mélyén elbújni az eső elől? Demjéni Termál Völgyben, a Cascade Barlang és Élményfürdőben akár ezt is megtehetjük. Hideg a Tisza-tó? Csak egy ugrás Demjén, ahol meleg vizű barlangok cseppkőmedencéiben ejtőzhetünk, de az egyedülálló fürdőkomplexum rafinált csúszdáin is múlathatjuk az időt

demjen_termal_volgy_cascade_3
Cascade Barlang és Élményfürdő – Demjén

6.Egerszalók: páratlan látvány, 1900 m2 vízfelület

Az országban az egyik legkülönlegesebb látvány Egerszalókon tárul fürdőzők szeme elé. A domboldalról lefolyó gyógyvíz alkotta különleges teraszos mészkőképződmény lábánál, 1900 m2 vízfelület várja a fürdőzőket. Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdőben összesen 24 külső és beltéri medence kapott helyet. Melengető pillanatokat élhetünk át a fürdő exkluzív szaunavilágában is, ahol naponta több alkalommal tartanak szauna szeánszokat, jeges, sörös, mézes, sós ceremóniákat. (Képek: sajtóanyag)

Egerszalók -
Egerszalók – Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő

 

Pihenj egy jót Dél-Dunántúl legszebb vízparti helyein!
Aki nem szereti a nyüzsgő és zsúfolt fürdőhelyeket, azoknak ajánlunk most néhány eldugott, barátságos kis strandot, kevésbé ismert tóparti üdülőhelyek, hogy a nyaralás vagy a hosszú hétvége igazán pihentető legyen. Érdemes ellátogatni miattuk a Dél-Dunántúlra, akár párosan, vagy éppen családosan.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk…

Nem egy tipikus decemberi hétvége lesz a mostani!

Változékony az idő, esik az eső, néhol szállingózik a hó. A lehűlés megérkezett, de nem lesz tartós: a hétvégére…
1 / 1 509

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!