Facebook hozzászólás

8 bizarr rendelet, melyek miatt bajba kerülhetsz külföldön

Mielőtt külföldre indulsz, a látnivalókon túl érdemes az adott országban hatályos jogszabályokról is tájékozódni, ellenkező esetben kellemetlen meglepetések érhetnek. Íme, a legfurcsább jogszabályok!

1. Szingapúrban nem szabad rágózni
A Szingapúrba történő utazás során, semmiképp ne vigyünk magunkkal rágógumit, ugyanis ebben a városban már több mint két évtizede betiltották az utcán való rágózást, hogy megóvják a város utcáinak tisztaságát. Bár a büntetés csak némi pénzbírság, azért nem árt tiszteletben tartani a város elveit.

A görögök a műemlékek védelmében tiltották be a magas sarkú cipőt Kép: Pixabay

2. Tilos meghalni Sarpourenx-ben, betelt a temető
Egy mindössze 260 lakost számláló délnyugat franciaországi kis faluban a polgármester Gerard Lalanne megtiltotta a lakosoknak, hogy meghaljanak, mert a túlzsúfolt temető betelt, és nincs hová eltemetni őket, írja a Reuters. 2008-ban rendeletet is kiadott, melyben hivatalosan is megtiltotta, hogy a faluban meghalljon olyan lakos, akinek nincsen előre lefoglalt parcellája a temetőben. A rendelet be nem tartása állítólag súlyos büntetést von maga után.

3. Velencében illegális a galambok etetése
A gyönyörű lagúnás városban szintén különleges rendelet van érvényben. Míg régebben nagy hagyomány volt a turisták körében a Szent Márk teret ellepő galambok etetése, mára már törvény tiltja ezt a cselekedet. Aki megszegi ezt a jogszabályt, akár 700 dollár pénzbírságot is kaphat.

4. Buenos Aires a toll ágyak ellen lépett fel
Az argentin kormány a tollágyakkal kapcsolatosan hozott furcsa és meghökkentő jogszabályt. A tollágyakat betiltó döntést a törvényhozók azzal indokolták, hogy „azok túl kényelmesek, és az ilyen kényeztetés serkenti és ösztönzi a buja érzéseket”, írja az Argentina Independent.

5. Bhutánban tilos a dohányzás
Ez a kis himalájai ország talán a világ egyik legszigorúbb rendeletét hozta, ugyanis az egész ország területén betiltották a dohányzást. Ha valaki dohányos, akkor bizony törölnie kell az úti céljai közül ezt az országot, ugyanis se bevinni, se vásárolni nem szabad dohányárut. Aki Bhutánban nyilvános helyen rágyújt, azt pénzbírsággal büntetik, a dohány árusításáért pedig szabadságvesztés is járhat.

6. Nem fogyhat ki a benzin az autópályán Németországban
Németországban ügyeljünk arra, hogy elegendő üzemagyag legyen az autóban, mielőtt autópályára hajtasz, ugyanis nagy bajba kerülhetünk, ha kifogy a tank. Németországban ugyanis jogellenes bárkit, bármilyen okból megállítani az autópályán. Egyetlen kivétel lehetséges, ha vészhelyzet van, az üres tank azonban nem minősül vészhelyzetnek.

7. Görögországban tilos a magas sarkú cipő
Ha egy ókori görög helyszínen tűsarkúban jelenünk meg, akkor ne csodálkozzunk, ha a túrát mezítláb kell folytatnunk. A görög kormány ugyanis rendelettel védi az ókori műemlékeket, melyeken sérülést okozhatnak a magas sarkú cipők.

A legtutibb úti célok idén nyárra
Bár egyelőre elképzelni is nehéz, hogy egyszer tényleg nyár lesz, van, aki már előrelátóan lefoglalja az utazását. Mik lesznek idén a legnépszerűbb célpontok? Lássuk!

8. Tilos enni a Ramadán ideje alatt Dubaiban
Ha az Egyesült Arab Emírségekbe szeretnénk utazni, akkor körültekintően válasszuk ki az időpontot, ugyanis a Ramadán ideje alatt sem enni, sem inni nem szabad nyilvános helyen. A helyi szokásokat a turistáknak is tiszteletben kell tartaniuk, azok az utazók, akik úgy döntenek, hogy megszegik ezt a szabályt, először csak nyilvánosan figyelmeztetik őket, majd ha ezt a bűncselekményt többszöri felszólításra sem hagyják abba, akkor akár börtönbe is kerülhetnek a szabálysértés miatt. (Forrás: ugyvedipraxis.hu.)

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 147

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!