Facebook hozzászólás

Amikor kezdünk száradni

Adventi koszorú, gyertya, csillagszóró, égősor… ezek az ünnepek alatt előszeretettel használt díszítő elemek. Közös azonban mindegyikben, hogy fokozottan tűzveszélyes eszközök. A karácsony vége felé lassan száradni kezdenek még a tűlevelek is. Pár tippel segítenek az ismert kőzetgyapot alapú szigeteléssel foglalkozó szakemberek, hogy ne váljon rámálommá a következő pár nap, hisz jön még a szilveszter is, amikor ismét a gyertyák adnak isteni hangulatot a bulihoz…

Nem mindenütt égtek le teljesen az adventi koszorúk gyertyái, ezért a vendégek kedvéért, vagy csak a közös tévézéshez is szívesen meggyújtjuk őket újra.

Csillagszóró, Kép: pixnio
Kép: pixnio

Nyílt láng használatakor pedig sokkal nagyobb esély van egy esetleges tűz kialakulására, ezért az adventi koszorúkat fém tálcán (a terítővel való érintkezés elkerülése érdekében) tartsuk. Ugyanis ha véletlenül felborul, vagy a gyertya leesik a koszorúról, fém tálcára esve nem keletkezik tűz, ezzel szemben a terítő könnyen meggyulladhat.

Csillagszóró használatakor csakugyan nyílt lángot használunk, amely ráadásul még „pattog is”. Ezért ezeket ne karácsonyfa, függöny, vagy egyéb textíliák közelében alkalmazzuk, mert könnyen lángra kaphatnak.

A karácsonyfa díszítését előszeretettel dobjuk fel égősorral, így hangulatosabb világítást kapva élvezhetjük a szeretet ünnepét. Az égősor vezetékek kopott, vagy rossz minőségű szigetelése rendkívül tűzveszélyes, ezért a szakemberek azt tanácsolják, hogy csak bevizsgált terméket használjunk. Éjszakára illetve, vagy ha elmegyünk otthonról, mindig kapcsoljuk le a fényeket!

Macskajajtól lábtörésig
Idilli képek vesznek minket körül a napokban, de ha nem vigyázunk, könnyen rémálommá válhat a karácsonyi álom. A Mantra Szabadegyetem igazgatója elárulta, melyek a legjellemzőbb balesetek az év vége felé, és hogy mit tehetünk, ha már megvan a baj.

Megállás nélkül sütünk-fűzünk még a következő napokban is, hisz nyakunkon a szilveszter. Soha ne hagyjuk felügyelet nélkül a készülő ételt, a forró étolajt tartsuk távolt vízforrástól. Ha esetlegesen lángra kap, tegyünk rá fedőt, így oxigén hiányában elalszik a tűz.

Ezekben a napokban és szilveszterkor is sokan használnak az utcán petárdát, tűzijátékot, ezzel köszöntve az újesztendőt. Ha esetlegesen égő petárda esne az erkélyünkre, kertünkbe, semmiképp sem fogjuk meg, várjuk meg míg elalszik, csak ez után dobjuk ki!

Az 5 legfurcsább dolog – karácsony másképpen Japánban
Gyakori tévhit, hogy Japánban nincsen karácsony. Valójában a karácsonyt a keleti szigetország lakói is megünneplik, ám számunkra igen szokatlan módon. Lássuk az öt legfurcsább dolgot, amivel a felkelő nap országában találkozhatunk az ünnep idején!

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Nincs mese, majd csak éjszaka veszünk levegőt!

A hét közepén érkezett hidegfront hatására felfrissült az idő, azonban a 30 fok alatti délutánok csak átmenetileg…

Gyógynövényes gyógyerő

Hová is induljunk? A hegyekbe, a tengerpartra? A Balatonra, vagy valami egzotikus országba? És mit vigyünk…
1 / 1 492

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!