Facebook hozzászólás

Ásó, kapa, nagyharang?

Nem, jól gondolod: harang nem szükséges a kertészkedéshez. Ezzel szemben viszont az ásó és a kapa nagyon is hasznos eszköz lesz számunkra. A lapát szintén alapdarabnak számít, ha a kertben matatunk. Hasznos lehet, ha nem csak egy méretben szerezzük be ezeket az eszközöket.

A kisebb cserepes virágok és a konyhakert megmunkálásához elég egy apróbb méretű szett a nagy kerthez használt társaik mellé. Ezek az eszközök kifejezetten azoknak kellenek, akik maguk szeretnék gondozni a virágaikat. Ha csak a napi ház körüli munkát szeretnénk letudni, akkor bőven elég beszereznünk egy gereblyét és egy locsolókannát, hogy ne ússzon a ház a száraz levelek tengerében és a növények se haljanak szomjan, ha egy mód van rá.

Paradicsom palánták, Kép: pixabay
Paradicsom palánták, Kép: pixabay

Miért nem kapok senkitől cserepes virágot szülinapomra? Egy paradicsompalántával is beérném!

Ha itt az ültetés ideje, szükséged lesz egy edényre, amiben a virágot, zöldséget nevelgetni fogod. Az alap megoldás az a cserép, amit különböző méretekben és formákban találhatunk bármely helyi barkács-  vagy kertészboltban.

KERTI PRAKTIKÁK NŐKNEK – JÓ ELŐRE!
Te is egy Született feleség vagy? Akkor biztosan emlékszel a jelenetre, amikor Gabrielle kertjében John félmeztelenül nyírja a füvet… Na, az egy látvány… VOLT!… Ébredj fel, döbbenj rá, TE fogod a füvet is levágni! És a nem túl távoli jövőben! Szakértőink mondják el, mit kell felvenned!

Ha a teraszra szeretnénk felfüggeszteni, majd munkánk eredményét a szomszédoknak mutogatni és dicsekedni, akkor egy vagy több balkonládára lesz szükségünk, melyet a korlátra is fel tudunk függeszteni. Ha már szóba jött a paradicsompalánta, akkor fontos hogy tisztázzuk: itt az ideje, hogy elkezd gyűjteni a tejfölös és joghurtos pohárkákat! A paradicsom, paprika és más tavasszal ültetendő palántát a legpraktikusabb, ha ilyenekben helyezzük el kezdetben. Ezen kívül még hasznos lehet a kertészboltokban kapható virágföld beszerzése, mely tápanyagban gazdagabb.

Ha ezek beszerzését átgondolod, nem érhet túl nagy meglepetés, és valószínűleg nem fogsz üres kézzel állni a kert közepén, mert valami hiányzik…

(Forrás: Munkavédelem)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!