Facebook hozzászólás

Az idei farsang legmenőbb gyerekjelmezei!

A farsangi időszak a vidámság mellett komoly fejtörést, kreativitást és nem kevés pénzt jelent a szülő számára. Milyen jelmezbe bújtassuk a gyereket, mi a menő az idei szezonban? Nem fogtok nagyon meglepődni, vannak hagyományos öltözékek is!

A farsangi jelmez beszerzésekor a legtöbb szülő döntésében költségszempontok is szerepet játszanak. Figyelembe veszi, hogy a saját készítésű, a bérelt, illetve a vásárolt jelmezre mekkora összeget kellene fordítani – állítja JátékNet.hu Webáruház kutatása.

A hagyományos jelmezek még mindig nyerők Kép: Pixabay

A mintegy 1500 válaszadó 45 százaléka készen veszi meg a maskarát, további 20 százalék csak kiegészítőket vásárol, a szülők egynegyede pedig saját kezűleg készíti el az ünnepi szettet. Minden kilencedik válaszadó kölcsönkért jelmezbe öltözteti gyermekét, ám közel 50 százalékuk még így is elkölt 3-5000 forintot a farsangi készülődés során. A megkérdezettek többsége, mintegy 85 százaléka maximum 5000 forintot szán ilyenkor a gyermek megjelenésére, ám a válaszadók elmondása szerint már ekkora összeg is lényegesen megterheli a családi kasszát. Éppen ezért nem meglepő, hogy szinte mindenkinél volt már arra példa, hogy el kellett vetni egy jó ötletet a jelmez ára miatt

A szülők is élvezik a farsangot
A szinte kötelező anyagi ráfordítás ellenére is a megkérdezettek csekély, mindössze 13 százaléka érzi úgy, hogy a farsangi készülődés egy újabb plusz teher, minden második szülő azonban kifejezetten szereti az év első ünnepi időszakát.
Ezzel is összefügghet, hogy jellemzően nem hagyják az utolsó pillanatra a készülődést. A szülők 80 százaléka már a farsangot megelőző 1-2, de akár 4 héttel előbb is elkezdi keresni a jelmezeket és kiegészítőket” –  jegyezte meg Bognár Ákos a JátékNet.hu Webáruház ügyvezető igazgatója.

Azt, hogy a gyermek kinek vagy minek a bőrébe bújik majd, a megkérdezettek közel kétharmadánál közösen találják ki, de minden ötödik családban a kisgyermek egyedül dönthet saját jelmezéről. A beszerzés vagy az elkészítés azonban már jellemzően nem közös elfoglaltság: az anyukák 60 százaléka vállalja magára ezt a feladatot, szemben az apukákkal, akik közül ezerből mindössze egy gondoskodik a jelmezről.

A jól megszokott jelmezeket keressük
A boltok és a webáruházak kínálatában egyre inkább jelen vannak a főként kislányoknak készülő hagyományos – királylány, pillangó vagy Piroska – jelmezek kihívóbb változatai is. Meglepő, hogy csupán a válaszadók egynegyede rosszallja, ha kissé hivalkodó jelmezben lát egy maszkabálozót. A szülők 75 százaléka nem gondolna semmi rosszat egy merészebb szettet látva, sőt, ugyanennyien saját gyermeküknek is megengednék, hogy egy-egy kihívóbb darabot viseljen.

A legnépszerűbb jelmezek még mindig a hagyományosabb szettek közül kerülnek ki. Az idei év újdonságait, a Bogyó és a Babóca jelmezeket keresik most a legtöbben, a Jégvarázs Anna és Elsa kosztümöket is sokan várják. A mesehősöket a jól megszokott maskarák, az indián, a katicabogár, a rendőr és a ninja jelmezek követik.

Szerinted is a ruha teszi az embert?
A magyar hölgyek ragaszkodnak a dress code-hoz, kínosan érinti őket, ha barátjuk, kollégájuk nem megfelelő öltözékben jelenik meg egy összejövetelen – többek között ez derült ki a Stilago nemzetközi divatwebáruház kutatásából. A felmérés szerint egy régiesen, szakadtan öltözött járókelő láttán minden második ember sajnálkozik, míg a feltűnően divatos megjelenés sokakból bosszankodást vált ki.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 140

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!