Facebook hozzászólás

Az otthon illata

Zagyvarékasi barátaimtól kaptam ezt a gyönyörű levendula csokrot. Nagyon megörültem neki, és otthon azonnal vázába tettem. Illata pillanatok alatt betöltötte az egész lakást. Ó, olyan jó hazamenni! 

Levendula, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Kevesen tudják, hogy a közönséges levendula csak az 1700-as években jutott el Magyarországra, holott Európában őshonos. 39 fajjal, illetve hibriddel rendelkezik. Levelei illóolajat őriznek, ettől az isteni illat. Az aromaterápiák gyakori szereplője. Az I világháborúban a hadikórházakban használták gyakorta, mert megnyugtatta a betegeket. Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő ereje van, fűszerként is használják. Érdekes, hogy pont a francia konyhában nem szeretik annyira, miközben Provance telis tele van levendulamezőkkel.

Imádom a csokromat, köszönöm a zagyvarékasi barátaimnak, akik bizonyára szombaton nagyon jól érzik majd magukat. A községben ugyanis ilyenkor tartják a Zagyvarékasról elszármazottak találkozóját. Ilyenkor a világ minden tájáról érkeznek a vendégek az egésznapos összejövetelre. Ebből az alkalomból a Móricz Zsigmond Művelődési Házban megnyílik Pesti Gerzsonné Simon Terézia Az én utam című kiállítása.

Most Rájuk is gondolok! Jó szórakozást mindenkinek!

Vaduló szőlőm
Itt a vénasszonyok nyara! A kerti vadszőlő levelei már színesre váltottak, és nem tudok betelni a látvánnyal! Aki csak teheti, menjen a szabadba, hisz dél körül, kora délután egy vékony pólóban sétálgathatunk!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…

Akár napszúrást is kaphatunk a melegben!

A hétvégi kánikula nemcsak, hogy tovább folytatódik a következő napokban, hanem még fokozódik is! Egész héten marad…
1 / 1 485

Receptek

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!