Facebook hozzászólás

Az otthon illata

Zagyvarékasi barátaimtól kaptam ezt a gyönyörű levendula csokrot. Nagyon megörültem neki, és otthon azonnal vázába tettem. Illata pillanatok alatt betöltötte az egész lakást. Ó, olyan jó hazamenni! 

Levendula, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Kevesen tudják, hogy a közönséges levendula csak az 1700-as években jutott el Magyarországra, holott Európában őshonos. 39 fajjal, illetve hibriddel rendelkezik. Levelei illóolajat őriznek, ettől az isteni illat. Az aromaterápiák gyakori szereplője. Az I világháborúban a hadikórházakban használták gyakorta, mert megnyugtatta a betegeket. Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő ereje van, fűszerként is használják. Érdekes, hogy pont a francia konyhában nem szeretik annyira, miközben Provance telis tele van levendulamezőkkel.

Imádom a csokromat, köszönöm a zagyvarékasi barátaimnak, akik bizonyára szombaton nagyon jól érzik majd magukat. A községben ugyanis ilyenkor tartják a Zagyvarékasról elszármazottak találkozóját. Ilyenkor a világ minden tájáról érkeznek a vendégek az egésznapos összejövetelre. Ebből az alkalomból a Móricz Zsigmond Művelődési Házban megnyílik Pesti Gerzsonné Simon Terézia Az én utam című kiállítása.

Most Rájuk is gondolok! Jó szórakozást mindenkinek!

Vaduló szőlőm
Itt a vénasszonyok nyara! A kerti vadszőlő levelei már színesre váltottak, és nem tudok betelni a látvánnyal! Aki csak teheti, menjen a szabadba, hisz dél körül, kora délután egy vékony pólóban sétálgathatunk!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

CSALÁD

6 tipp a kutyás nyaraláshoz

A kutyák a legtöbb helyen családtagnak számítanak, akiktől nem szívesen válunk meg a nyaralások alkalmával sem, akár még külföldi célpont esetén sem. Az alábbiakban összeszedtük a…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 140

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!