>
Facebook hozzászólás

Csodákra képes a szerelemvirág

Olyan jó úgy hazamenni, hogy a lakás szinte minden szeglete hívogat! Apróságokkal át tudod alakítani a környezetedet az évszaknak megfelelően. Én speciel ilyenkor szeretem hallgatni Vivaldi ide vonatkozó tételit, de egyesek szerint régimódi vagyok! Itt a bizonyság, hogy nem is annyira!

Zöld póklábkrizantém-csokor, Kép László Márta
A szerelem virága! Kép László Márta

Sokan nálunk úgy tartják, hogy a krizantém egy temetővirág! Éppen ezért – szerintem jogtalanul – gyakran utálják is. Pedig a krizantém gyönyörű! Annyi változata van, hogy csak káprázik az ember szeme. Nem véletlen! Koreában például ezt tartják a szerelem virágának, és a derék mesterek fantasztikus fajtákat kísérleteztek ki! Ez a sokfejű, zöldes pókláb már három hete áll a vázában, és most is gyönyörű! Imádom!

 

 

 

 

 

Kerti asztalom, tökbe ültetett árvácska, Kép: László Márta
Kerti asztalom, tökbe ültetett árvácska, Kép: László Márta

Más a kerti asztal! Attól, mert itt az ősz, még nem kell lemondanunk a festői hangulatról – persze jobb a fűtött szobából nézni! Az ötlet nagyon jó! Megvettem jó három-négy hete három kis dísztököt. Kedvenc virágkötőmtől – akinek a kezében muzsikává válik minden szál virág – megtanultam a következőt: kapard ki a magokat, és helyébe ültess egy árvácskát! ne felejtsd el a a tökkalapot egy hurkapálcikával az aljához rögzíteni! Évek óta ez a kerti dísz nálunk, mert ha hiszed, ha nem, húsvétig biztosan virágozni fog! Próbáld ki bátran!

Szeresd az otthonod, hogy ő is szeressen Téged! Érezd a nyugalmat! Ez nagyon fontos!

10 jó tipp az őszi faültetéshez
Tart az őszi gyümölcsfaültetési szezon. Ez a legkedvezőbb talajhőmérséklet ideális a kertbővítéshez. Na, de mire érdemes odafigyelni, milyen gyümölcsfákat célszerű beszerezni, hogy egész évben friss, zamatos gyümölcsöt szüretelhessen a család? Dr. Szabó Tibor, az Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. tudományos főmunkatársa hasznos tippekkel segít eligazodni a növénytelepítési kérdésekben.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hogyan válassz diétát? – 5 tipp az orvostól

A legtöbben már tudjuk, hogy az egészséges életmódhoz milyen ételeket és italokat kell kerülnünk. Abban sokkal…

Sorra jönnek a frontok – megterhelő időszak!

Jelenleg hidegfront alakítja időjárásunkat, szerdán szünet, majd csütörtökön újabb front érkezik. Az ilyen mértékű…
1 / 1 508

Receptek

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!