Facebook hozzászólás

KLÍMAVÉDELEM

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal felszerelt szállás igazi zöld élmény a zenekedvelőknek. Kukkantsunk be hozzájuk!

Zöld kemping a Szigeten, Kép: e.on
Zöld kemping a Szigeten, Kép: e.on

Aki csak kilátogat, az meggyőződhet arról, hogy megújuló energiával és a környezetet nem terhelő alternatív megoldások használatával ugyanolyan kényelmes és teljes lehet az élet, sőt… A kemping áramellátását napelemek termelik, az ivóvíz tisztított, a mellékhelyiségek víztakarékosak, és a szelektív hulladékgyűjtés is természetes.

Újrahasznosított bútorok a Szigeten, Kép: e.on
Újrahasznosított bútorok a Szigeten, Kép: e.on

Rendhagyó a berendezés is! Újrahasznosított bútorok mellett természetes anyagokkal dolgoztak a zöld szállás megálmodói. A közösségi terekre is gondoltak a tervezők, a látogatók kertészkedhetnek a „Csináld magad” kertben, vagy kipróbálhatják a „slow life” pihentető élményét az erre kialakított kempingrészen.Szintén napelemek segítik a telefontöltést az ismert energiacég standján.A fesztiválozók zöld környezetben pihenhetnek, és wifit is használhatnak.

A társaság nem titkolt szándéka, hogy megmutassa a jövő generációjának az alternatív lehetőségeket, és tudatosítsa a fiatalokban a fenntartható jövő megőrzésének fontosságát.

Gondolkozz zölden a konyhádban!

Szilva kosárban, Kép: gallicoop
Kép: gallicoop

Minden apró lépés számít, hogy megóvjuk bolygónkat a felesleges szeméttől, energiapazarlástól a klímaváltozás, a túlnépesedés és a fogyasztói társadalmak korában. Tudatossággal, odafigyeléssel könnyedén csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. Kezdjük mindezt a konyhában! Az ott felhalmozódó szemét mennyiségét elsősorban a bevásárlás reformálásával csökkenthetjük. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint ez eleinte alapos felkészülést igényel, de hamarosan mindennapos rutinná válhat, ha új, többször használható csomagolóeszközöket használunk! Mutatjuk, hogyan?

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!