>
Facebook hozzászólás

KLÍMAVÉDELEM

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal felszerelt szállás igazi zöld élmény a zenekedvelőknek. Kukkantsunk be hozzájuk!

Zöld kemping a Szigeten, Kép: e.on
Zöld kemping a Szigeten, Kép: e.on

Aki csak kilátogat, az meggyőződhet arról, hogy megújuló energiával és a környezetet nem terhelő alternatív megoldások használatával ugyanolyan kényelmes és teljes lehet az élet, sőt… A kemping áramellátását napelemek termelik, az ivóvíz tisztított, a mellékhelyiségek víztakarékosak, és a szelektív hulladékgyűjtés is természetes.

Újrahasznosított bútorok a Szigeten, Kép: e.on
Újrahasznosított bútorok a Szigeten, Kép: e.on

Rendhagyó a berendezés is! Újrahasznosított bútorok mellett természetes anyagokkal dolgoztak a zöld szállás megálmodói. A közösségi terekre is gondoltak a tervezők, a látogatók kertészkedhetnek a „Csináld magad” kertben, vagy kipróbálhatják a „slow life” pihentető élményét az erre kialakított kempingrészen.Szintén napelemek segítik a telefontöltést az ismert energiacég standján.A fesztiválozók zöld környezetben pihenhetnek, és wifit is használhatnak.

A társaság nem titkolt szándéka, hogy megmutassa a jövő generációjának az alternatív lehetőségeket, és tudatosítsa a fiatalokban a fenntartható jövő megőrzésének fontosságát.

Gondolkozz zölden a konyhádban!

Szilva kosárban, Kép: gallicoop
Kép: gallicoop

Minden apró lépés számít, hogy megóvjuk bolygónkat a felesleges szeméttől, energiapazarlástól a klímaváltozás, a túlnépesedés és a fogyasztói társadalmak korában. Tudatossággal, odafigyeléssel könnyedén csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. Kezdjük mindezt a konyhában! Az ott felhalmozódó szemét mennyiségét elsősorban a bevásárlás reformálásával csökkenthetjük. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint ez eleinte alapos felkészülést igényel, de hamarosan mindennapos rutinná válhat, ha új, többször használható csomagolóeszközöket használunk! Mutatjuk, hogyan?

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…
1 / 350

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

HÍREK

1 / 1 163

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!