Facebook hozzászólás

KLÍMAVÉDELEM

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal felszerelt szállás igazi zöld élmény a zenekedvelőknek. Kukkantsunk be hozzájuk!

Zöld kemping a Szigeten, Kép: e.on
Zöld kemping a Szigeten, Kép: e.on

Aki csak kilátogat, az meggyőződhet arról, hogy megújuló energiával és a környezetet nem terhelő alternatív megoldások használatával ugyanolyan kényelmes és teljes lehet az élet, sőt… A kemping áramellátását napelemek termelik, az ivóvíz tisztított, a mellékhelyiségek víztakarékosak, és a szelektív hulladékgyűjtés is természetes.

Újrahasznosított bútorok a Szigeten, Kép: e.on
Újrahasznosított bútorok a Szigeten, Kép: e.on

Rendhagyó a berendezés is! Újrahasznosított bútorok mellett természetes anyagokkal dolgoztak a zöld szállás megálmodói. A közösségi terekre is gondoltak a tervezők, a látogatók kertészkedhetnek a „Csináld magad” kertben, vagy kipróbálhatják a „slow life” pihentető élményét az erre kialakított kempingrészen.Szintén napelemek segítik a telefontöltést az ismert energiacég standján.A fesztiválozók zöld környezetben pihenhetnek, és wifit is használhatnak.

A társaság nem titkolt szándéka, hogy megmutassa a jövő generációjának az alternatív lehetőségeket, és tudatosítsa a fiatalokban a fenntartható jövő megőrzésének fontosságát.

Gondolkozz zölden a konyhádban!

Szilva kosárban, Kép: gallicoop
Kép: gallicoop

Minden apró lépés számít, hogy megóvjuk bolygónkat a felesleges szeméttől, energiapazarlástól a klímaváltozás, a túlnépesedés és a fogyasztói társadalmak korában. Tudatossággal, odafigyeléssel könnyedén csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. Kezdjük mindezt a konyhában! Az ott felhalmozódó szemét mennyiségét elsősorban a bevásárlás reformálásával csökkenthetjük. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint ez eleinte alapos felkészülést igényel, de hamarosan mindennapos rutinná válhat, ha új, többször használható csomagolóeszközöket használunk! Mutatjuk, hogyan?

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…
1 / 1 491

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!