Facebook hozzászólás

INGATLANPIAC

Erős volt az október, hűha…

Bonyolódott októberben az ingatlanok adásvétele. Országosan 13 182 ingatlan cserélt gazdát, ami mögött 79 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel áll.

A gyenge nyár után továbbra is erős az őszi ingatlanpiac, a szeptemberi hónap után októberben is 13 ezer feletti tranzakció történt idehaza, ez a tavalyinál majd 4 százalékkal erősebb hónapot jelent. Éves összehasonlításban majdnem azonos adásvétel bonyolódott az első 10 hónapban, mindössze 1,8 százalékos az idei lassulás, így amennyiben marad az aktív év végi trend, szinte azonos darabszámú ingatlanpiaci tranzakcióval zár majd a piac.

Ablakok, Kép: pixnio
Ablakok, Kép: pixnio

A Duna House elemzése szerint a fővárosban sem olyan mértékű a visszaesés, mint azt az elmúlt héten egyes hírekben olvasható volt. Adatai alapján a fővárosi ingatlanforgalom csak 13 százalékkal csökkent az idei év eddigi időszakában, ami jóval kisebb mértékű lassulás, mint a hírekben megjelent 46 %. A cég úgy véli, a KSH év közbeni, nem végleges adatai jelentősen eltérhetnek a tényektől, így a visszaesés mértékét ez alapján megállapítani nem lehet.

Az ingatlanpiaci tranzakciók előzetes becslése mellett mostantól a kihelyezett lakáscélú jelzáloghitelekről is ad előrejelzést az ingatlanos cég. Októberben az emelkedő ingatlanpiaci mutató mellett a lakossági hitelezés is hasonló képet mutatott, hiszen az előrejelzés alapján 79 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitelt könyveltek el. A háztartásoknak nyújtott forintos lakáscélú hitelek összege 2019. augusztusában 68,97 milliárd forint, szeptemberében viszont 76,29 milliárd forint volt az MNB adatai alapján.

A részleteket erről a linkről töltheted le.

Top 5 fürdőszobatrend egyenesen Olaszországból!

Retrós csempék, főcím, Kép: ujhazcentrum
Retrós csempék, főcím, Kép: ujhazcentrum

Óriási méretű járólapok, innovatív közterületi burkolatok, márványhatású belső terek és egy meglepő új bútorirányzat – ezek határozzák meg a közeljövő fürdőszobatrendjeit. A milánói Cersaie kiállításról, Európa nagyszabású fürdőszobaexpójáról idén helyszíni tudósítást kaptunk.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Eldorádó!!! Frontmentes hétvége jön!

Végre azt mondhatjuk, hogy nem érkezik front a hétvégén! Sőt, napos lesz az idő! Gyerünk kirándulni, sétálni,…

Hashimotóval sem lehet jód a terhességgel!

A pajzsmirigy zavarai az egész életre képesek rányomni a bélyegüket. Nagy szerencsénkre ezen ma már az…
1 / 1 506

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

OTTHON

Dobd fel a karácsonyt egy fakoronggal!

Mutatunk néhány stílusos tippet, amivel feldíszítheted a lakást már az ünnepek előtt. A cél, hogy használj…

Felszökhet a láz a lakásvásárlási piacon

2020. január 1-jén 27 százalékra emelkedik az újépítésű lakások értékesítését terhelő – jelenleg kedvezményes – 5…
1 / 350

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!