Facebook hozzászólás

Ez a trendi pancsi

Bolognában rendezték meg a kerámiaburkolatok legnagyszabásúbb nemzetközi kiállítását, a CERSAIE-t nemrég. A legújabb fürdőszobai trendeket felvonultató eseményre az újHÁZ Centrum szakértői is ellátogattak, ahol alapvetően öt irányzatot láttak egyértelműen kirajzolódni. A következő éveket éppen ezért meglátásuk szerint a márvány, a természetes kő, a nagyméretű burkolólapok, az olasz terrazzo stílus és a 3D-s megoldások fogják meghatározni.

 1. A márvány dominanciája

  Márvány a fürdőszobában, Kép: újHÁZ Centrum
  Márvány a fürdőszobában, Kép: újHÁZ Centrum

A luxusfürdőszobák klasszikus burkolóanyaga a márvány, a mostani trendek azonban a szürke árnyalatainak dominanciáját domborítják ki. A csontfehértől egészen a grafitig számos átmenet megtalálható volt a gyártók kínálatában. A nagyméretű burkolólapok nemcsak innovatív belsőépítészeti megoldásnak számítanak, hanem csodálatos, homogén teret és egységes felületet is varázsolnak a fürdőszobába.

 1. Cementminták a minimalizmus jegyében

  Nagy burkolólapok a fürdőszobában, Kép: újHÁZ Centrum
  Nagy burkolólapok a fürdőszobában, Kép: újHÁZ Centrum

Több nagy gyártó is bemutatta minimalista cement- illetve betonelemeit, amelyek retro stílusú mozaikmintával kiegészülve látványos tereket eredményeznek. A pasztell burkolóanyagok mellett az egyik ismert cég nagyméretű falicsempe-családja is a figyelem középpontjába került, amelyeket egyedi kiegészítőkkel és toszkán jegyekkel tettek még teljesebbé.

 1. Monumentális burkolólapok

  3d a fürdőszabában, Kép: újHÁZ Centrumntrum
  3d a fürdőszobában, Kép: újHÁZ Centrum

Legyen szó bármilyen burkolóanyagról, a következő évek fürdőszobáit a nagyméretű lapok fogják meghatározni. Ezek telepítése különleges szakértelmet és eszközöket kíván. (Jelenleg Magyarországon csupán egy szűk kivitelezői kör képes ezeket megfelelő minőségben lerakni, éppen ezért a közeljövőben a gyártók és a forgalmazók bevonásával szükségessé válhat szakmai továbbképzések szervezése.)

 1. Az olasz életérzés

  Terazzo a fürdőszobában, Kép: újHÁZ Centrum
  Terrazzo Kép: újHÁZ Centrum

Itáliában domináns belsőépítészeti stílus az úgynevezett terrazzo, amely mozaikos, gyakran etno mintás burkolóanyagokat ötvöz a klasszikus, egyszínű, letisztult darabokkal.

Termeszetes kő a fürdőszobában, Kép: újHÁZ Centrum
Termeszetes kő a fürdőszobában, Kép: újHÁZ Centrum

Különlegessége: annak ellenére, hogy a terrazzo tulajdonképpen csupán egy műkő, előállítása során mégis természetes alapanyagokat használnak fel. Lerakása igazán nagy kihívásnak számít, a végeredmény azonban szemet gyönyörködtető, tartós és rendkívül strapabíró lesz.

Drágák, de mihez képest?
Kétarcú a fővárosi lakáspiac: egyrészről a budapesti lakásárak még mindig csak a régió középmezőnyébe tartoznak, bár ötödik éve kitartóan emelkednek. Másrészről egyre több vevő szemléli elképedve az árakat, mert azokat a saját jövedelméhez viszonyítva nagyon magasnak találja.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szívás a hízás

Kifogyhatatlan a téves hitek tárháza a kismamáknál. Most a dohányzást és a hízást vesszük nagyító alá Ratkó Tünde…

4 jó tipp a vérszívók ellen

Előfordulhat, hogy haza már többen érkezünk a kirándulásról, mint amennyien elindultak. Ahhoz, hogy az illegális…
1 / 1 483

CSALÁD

5 izgi ajándéktipp gyereknapra

Könyv, baba, bicikli… A sztenderd ajándékok, amelyek eszünkbe jutnak a gyermeknap közeledtével, bízva abban, hogy ezzel nem lőhetünk mellé. Mi lenne, ha idén mégis kicsit…
1 / 137

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!