Facebook hozzászólás
498

Ezért kell fakanalat tenni a lábosra…

Ugye milyen idegesítő, amikor tényleg csak egyetlen percre nem figyelünk oda, és máris kifut a lábos tartalma? Könnyebb ezt megelőzni, mint hinnéd!

Mindegyikünkkel előfordult már, hogy csak egy percre vettük le a szemünket a tűzhelyre feltett lábosról, máris felforrt, és kifutott a tartalma. Egy egyszerű trükkel megelőzhetjük a tűzhelytakarítást: elég keresztbe fektetni egy fakanalat a lábos tetején, és a forró étel nem tud kifutni – tanácsolják a Zanussi szakértői.

Ha esetleg mégsem sikerül megelőzni a balesetet, akkor nem árt, ha tudjuk, hogyan lehet könnyedén letakarítani. Alapszabály, hogy a szennyeződéseket mindig frissen távolítsuk el, mert ha rászárad, odaég, sokkal nehezebb dolgunk lesz.

A kerámia- vagy indukciós főzőlapoknál ugyancsak a segítségünkre lehet a régóta jól bevált szappan és víz. Ha valami nagyon csúnyán odaégett, akkor érdemes beszerezni egy erre a célra kifejlesztett „borotvát” vagy akár egy sima borotvapengét. (Utóbbival óvatosan bánjunk, meg ne vágjuk a kezünket!) Ha a pengét körülbelül 30 fokos szögben toljuk végig a főzőlapon, szépen felszedi az odaégett szennyeződést, de nem karcolja meg a felületet.

Arra is van tippünk, hogy mit tegyél a megmaradt borral, vagy éppen hogyan bányászd ki a szekrény mögé beesett apróságokat! Sőt, arra is, hogy a mosáshoz sem árt előkészíteni egy darab krétát!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!