Facebook hozzászólás

Házi praktikákat, legendákat cáfolunk meg!

Hideg-meleg zuhany, és soha nem betegszünk meg? Égésre vaj, mérgezésre tej? És az Ön nagymamája mit javasolna, ha fájna a hasa? Vajon igaza lenne? Újabb házi praktikákat, legendákat cáfolunk meg.

A hideg-meleg zuhany erősíti az immunrendszert

Sokan rendkívül kellemetlen szokásokat vesznek föl, hogy megerősítsék az immunrendszerüket. Ezek közé tartozik a hideg-meleg zuhany is, ami állítólag serkenti a vérkeringést, ellenállóvá tesz, ráadásul feszes bőrt is biztosít. Ez nem tévhit, ez a rituálé valóban jót tesz, bár nem kell forró és jéghideg között ingázni, elég, ha a langyos tartományban maradunk. Ezen kívül pedig mindig a hideggel fejezzük be.

Égésre vajat

Ez egy nagy tévedés, égett bőrfelületre nem szabad vajat tenni, csak árthatunk vele. A vaj zsírtartalma megnöveli az elfertőződés kockázatát. Helyette folyassunk a sérült részre inkább hideg (ne jéghideg!) vizet. Ha kicsi a seb, tegyünk rá laza, szellős kötést, ha nagy, azonnal forduljunk orvoshoz. Az esetleges hólyagocskákat semmiképp ne nyissuk fel.

Mérgezésre tejet

A mérgezés komoly dolog, ezért ne vegyük félvállról, ha a gyerek beleivott a mosogatószerbe. Ne adjunk neki tejet, csak rontunk a helyzeten, hiszen a táplálék segíthet a méregnek még jobban felszívódni. Ilyen esetekben azonnal orvoshoz kell fordulni, legjobb, ha mentőket hívjuk. Attól függ, mi került a szervezetbe, vagy gyomormosást végeznek, vagy szenet javasolnak, ami megkötheti a mérgeket.

Meleget a menstruációs görcsre

Nem csak menstruációs görcsre, de hasfájásra is tehetünk meleg borogatást. Előfordul, hogy segít, de ha hosszabb ideig tart, mindenképpen forduljunk orvoshoz. Ha gyulladás van a szervezetben, a meleg csak rosszat tesz, ezért vakbélgyulladás esetén sem jutunk vele semmire.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!