Facebook hozzászólás

SEGÍTETT A FŰNYÍRÁS

Hím helyet koszorút kaptak a tojásaim

Nem fogott a festék! Egy újat próbáltam ki, de borzasztó lett a végeredmény. Hiába mostam le előtte ecettel a héjukat, iszonyatosan foltos lett. Erre pedig nem tudok mintákat karcolni… Így kezdődött minden…

Húsvéti asztal a koszorús tojásásokkal, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Szóval előkészítettem a tojásokat festéshez, mint mindig. Az új festékben pedig hiába hagytam őket, azok bizony nem akartak egységes, szépek lenni. Én ugyanis egy savas technikával ősi mintákat szoktam karcolni a festékbe.

Hímes tojásaim – és ez nem vicc!

Hímes-tojásaim, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Na, azért a kézügyességemről nem lehetne ódákat regélni, de a szándék a lényeg! Azért a Magyar Néprajzi Lexikon sokat segített! Ezek a teljesen ősi motívumok még így is csudásan szépek! Tehát ezt bárki meg tudja csinálni…!

Első mérgemben beraktam a hűtőbe, mondván, majd kitalálok valamit. És így lett. Először minden tojásnak marattam szemet, szájat, mosolyogtak, szendén lesütötték a pillájukat, egyszóval jókedvem kerekedett. Közben a férjem füvet vágott. Gyorsan kiszaladtam a “termésért”, és a szálakból kicsi koszorúkat fontam mindegyik arcocska tetejére. Pillanatragasztóval mindegyik tojást megkoszorúztam, és már ott is álltak a jókedvű tojásaim! Jöhettek locsolók! Kellemes ünnepeket!

Koszorús tojások, Kép: László Márta
Kép: László Márta
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!