Facebook hozzászólás

EGEKBEN A NÉGYZETMÉTREÁRAK

Ilyen egyszerűen lehetsz milliomos!

Hogy kell repülőt szerezni? Végy egy nagy telket egy légikikötő mellett, és várj türelemmel! Ez a vicc terjedt Németországban jó pár évtizeddel ezelőtt, amikor váratlanul több légi baleset is történt egymás után náluk. Valahogy így van ez nálunk is. Végy egy lakást, és várj türelemmel! Ha egy picit nem figyelsz oda, többszörös milliomos lehetsz! Mi meg csak kapkodjuk a fejünket!

XIII. kerület, Dráva utca, Kép: wikimedia
Kép: wikimedia

Több mint megkétszereződött az egymilliós négyzetméterár felett értékesített ingatlanok száma  tavaly első félévéhez képest egyes helyeken. A Duna House elemzéséből kiderül: az év második felében 2018 hasonló időszakához képest több 35 százalékos növekedésre számíthatunk a fővárosi belső kerületekben, a  Balaton környékén és Debrecenben.

Az áremelkedésnek és a nagy értékű ingatlanok piacának bővülésének köszönhetően, a kedvelt lokációk jó minőségű ingatlanjai már jóval milliós négyzetméteráron kelnek el. Ilyen területek elsősorban Budapesten találhatók, azon belül is az V., a VI. és a VII. kerületben.  A legdrágább kategóriában értékesített otthonok majd 47 százaléka ebben a három kerületben található.

Felhúzza a vidéki ingatlanárakat a CSOK

Debrecen, Rakovszky Dániel utca, Kép: wikimedia
Debrecen, Rakovszky Dániel utca, Kép: wikimedia

Egyre nagyobb hatással vannak az ingatlanpiacra az állami támogatások, emelik az árakat, növelik a keresletet. Ez elsősorban vidéken, főleg azokon a településeken, amik rajta vannak a CSOK-listán, érzékelhető. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint a nagyvárosokban is várható még emelkedés, Debrecen például hamarosan utolérheti Budapestet.

A XIII. kerületben is nagyobb számmal találkozhatunk prémium kategóriájú ingatlannal, ezek elsősorban a Duna-parton találhatók. A fővárosban népszerűek továbbá a budai kerületek bizonyos részei, ahol nagyobb számban találhatók millión feletti négyzetméteráron ingatlanok. Fővárosunk budai oldalán idén júliusban az ingatlanok mintegy fele 800 ezer forint feletti négyzetméteráron cserélt gazdát.

Vidéken elsősorban a Balaton a fő lelőhelye ezeknek az otthonoknak, különösen Balatonfüred és a déli parton Siófok emelkedik ki. A keleti országrészben Debrecenben találkozhattunk leggyakrabban ezzel az árkategóriával.

Szecessziós vadászkastély, Kép: dunahous
Szecessziós vadászkastély, Kép: dunahous

Az ingatlanpiaci elemzések alapján látszik, hogy országosan az ingatlanok már több mint 1,5 %-a millió feletti négyzetméteráron cserél gazdát, ami bár még arányaiban nem jelentős, de ha hozzávesszük, hogy a 800 ezer forint feletti ársávval együtt ez már az eladások majd 7 %-át jelenti, akkor jól látszik, hogy folyamatos bővülés várható a legdrágább kategóriában.

Csak az elemzést készítő cég  kínálatában jelenleg több mint 200, 100 millió forint feletti ingatlan között válogathatnak az érdeklődők. Az eladó luxusingatlanok sorában ház, kastély és horgásztóval rendelkező birtok is található. A legdrágább jelenleg egy szecessziós vadászkastély, amelynek ára 2 milliárd forint.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Futószalagon jönnek a frontok!

Szinte egyetlen napunk sincs pihenni! Az elmúlt időszakban, és még ennek a hétnek az első felében is egymást érik a…

Döbbenet: vetélést okozhat a légszennyezettség!

Egy magzat elvesztése mindig borzalmas érzés, de talán a legrosszabb az úgynevezett csendes vetélés. Ilyenkor…
1 / 1 504

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!