>
Facebook hozzászólás

GYORSAN A HÁZ KÖRÜL

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek reggelente. Vigyük a növényeket védett helyre, és elő az őszi díszekkel is, hogy hangulatosabb legyen a szeptember.

Korallvirágok és majomkenyérfák, Kép: László Márta
Korallvirágok és majomkenyérfák, Kép: László Márta

Először is vedd számba, mely nővények fáznak vagy fagynak meg leghamarabb. Természetesen a kaktuszfélék és a pozsgások, hisz rengeteg víz van bennük. Ide tartoznak például a majomkenyérfák, melyek eddig igencsak jó érzeték magukat a kerti asztalon.

Ciklámen és fokföldi a teraszon, Kép: László Márta
Ciklámen és fokföldi a teraszon, Kép: László Márta

Ne feledkezzünk meg a kedvenc korallvirágokról, a fokföldi ibolyára vagy a ciklámenről sem. Javában virágzik mindegyik a teraszon.

Levendula az ablakban, Kép: László Márta
Levendula az ablakban, Kép: László Márta

Javában virágzik még az emeleti ablakban a levendula. Illata most is elbűvölő, megnyugtató. Ezek még maradhatnak, de tél előtt majd erősen vissza kell vágni, hogy tavasszal újult erővel hozza virágait.

Örökzöldek őszi díszítéssel, Kép: László Márta
Örökzöldek őszi díszítéssel, Kép: László Márta

A már elhervadt virágok helyére pedig itt egy jó tipp! Ültess cserépbe pár örökzöldet, díszítsd egy kis őszi színnel, és meglátod, sok örömöd lesz benne. Az sem elhanyagolandó, hogy majd november végén e díszeket kicserélheted néhány karácsonyi üveggömbre, és már kész is az ünnepi  tál vagy vendégfogadó ajtódísz.

Jó szórakozást!

Barátságos őszi melegség otthon

Őszi lakásdísz, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Minden évszaknak más és más a hangulata. Szeretem, ha az otthonom is ezt tükrözi! Egy pár gesztenye, egy kis dísztök, egy-egy gyertya, néhány őszi levél átvasalva, és már kész is! 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!