Facebook hozzászólás

Kis magyar lakásmatek

Új, újszerű vagy használt? Örök kérdés az ingatlanvásárláskor, amely idén még nehezebben válaszolható meg, hiszen eddig sohasem látott ütemben fog nőni az új építésű lakások kínálata. Számtalan indok, vélemény, előny és hátrány sorolható fel mindegyik típusnál, dönteni azonban mindig az ingatlanvásárlónak kell, a konkrét információk birtokában. A Duna House szakemberei összeszedték az érveket és ellenérveket, valamint számoltak is.

A teljes fővárosi ingatlanárakat vizsgálva megállapítható, hogy az átlagárakat tekintve az új építésű lakások négyzetméterára 121 ezer forinttal drágább a használtnál. Az új lakások esetében ez átlagosan 635 ezer forintos, míg használt téglalakásoknál 514ezer forintos négyzetméterárat jelent a fővárosban.

Új ház, Kép: pixabay
Új ház, Kép: pixabay

– A fővárosi átlagárakat tekintve egy 60nm-es lakást új építésűként 7,3 millió forinttal drágábban lehet megvásárolni, mint egy ugyanekkora használtat. Érdemes azonban megvizsgálni minden esetben a használt lakásokhoz kapcsolódó felújítási költségeket és az új építésű projekteknél érvényesíthető támogatási kedvezményeket, amelyek figyelembevételével jelentősen csökkenhet a különbség – mondta a Duna House elemzési vezetője. – Budapest bizonyos kerületeiben pedig ennél is szorosabb verseny van, a legtöbb új építésű fejlesztéssel rendelkező XIII. és XI. kerületben sok esetben találunk nagyon hasonló árakat az új, az újszerű és a használt lakások összehasonlításánál – tette hozzá Benedikt Károly.

A CSOK megváltozott feltételei, a 3 gyerek esetében járó 10 millió forintos államilag támogatott kedvezményes hitel, az illetékkedvezmények különböző mértékei, vagy akár egy régi lakás fűtéskorszerűsítésnek költségei és a hosszabb távon számított rezsiköltségek is komoly döntési tényezők lehetnek egy-egy ingatlanvásárláskor.

A Tökéletes a Jó barátja
– Voltaire után szabadon így gondolkodik egy európai világcég, aminek mi magyarok is részesei vagyunk! Gazdaságosság, biztonság, komfort és dizájn – ez jellemzi az ablakok, a teraszajtók bukó-nyíló vasalatait szolgáló legújabb terméket, a Roto NX-et, ami e hetekben indul világhódító útjára. A hazai építkezések irányítói is most ismerkednek a német cég legújabb alkatrészeivel.

– Az állandóan változó piaci feltételek és lehetőségek miatt is érdemes konzultálni egy-egy döntési helyzet előtt ingatlanpiaci és pénzügyi szakértővel, aki általában konkrét számokkal és információkkal tudja megerősíteni elképzeléseinket – javasolja a szakember.

A pénzügyi adatok mellett azonban döntésünknél érdemes több szempontot is megvizsgálni, amelyek sok esetben az élet- és lakhatási körülményeinket is befolyásolhatják a pénztárcánk tartalma mellett. A funkcionalitás és a modern elrendezés az új és újszerű lakások esetében felülírja a négyzetméter alapú nagyság fontosságát, illetve például az adott területen lehet szélesebb kínálatból tudunk választani az új építésűek közül.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

CSALÁD

Amitől Wolf Kati is megrettent

A sztárvilágot sem kímélik a hackertámadások. Angelina Jolie-tól, Emma Watson-on át Jude Law-ig számos közismert személyiség adataival éltek már vissza az interneten, vagy lett…
1 / 137

HÍREK

1 / 1 135

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!