Facebook hozzászólás

Macskajajtól lábtörésig

A karácsony az év egyik legszebb időszaka, együtt a család, gyönyörködhetünk a gyertya lángjában, a karácsonyfa fényeiben, közösen élvezhetjük a finom falatokat, és lecsúszhat egy-két pohár ital is. Idilli kép, de ha nem vigyázunk, könnyen rémálommá válhat a karácsonyi álom. Dr. Földes László, a Mantra Szabadegyetem igazgatója elárulta, melyek a legjellemzőbb balesetek az év vége felé, és hogy mit tehetünk, ha már megvan a baj.

  1. Farkaséhség, macskajaj

A gyomorrontás, a túl sok evés, túl sok ivás, tipikus év végi problémák. A legfontosabb ez esetben a mértékletesség, de ha már megvan a baj, akkor sokaknak van egy tuti tippje a macskajajra: egy pohár sör, kávé vagy leves, mindenki másra esküszik.

Télapósapkás férfi üveggel, grafika, Kép: pixabay
Télapósapkás férfi üveggel, grafika, Kép: pixabay

mennyiben még nincs bevált módszerünk, a homeopátia is biztos megoldást jelenthet, akkor is, ha tudjuk, hogy nagy lakoma, vagy görbe este előtt állunk, és szeretnénk megelőzni kellemetlen tüneteket, a „hánytató dióból”, a nux vomicaból készült szer segíthet, C 30 (30 CH) adagolásban.

  1. Égető problémák

Az év vége, különösen a karácsonyi előkészületek gyakran járnak balesetekkel. A fa befaragása a talpba, az égősor beüzemelése, vagy a szilveszteri tűzijátékok durrogtatása sokszor rossz véget ér. Ilyenkor van, hogy elkerülhetetlen a kórházi kezelés, de például a kisebb égésekre, amit egy-egy gyertya vagy csillagszóró okoz, otthon is találhatunk enyhülést. A sérült felületet azonnal hideg, folyó víz alá kell tartanunk, mivel a felforrósodott szövetet ameddig csak lehet, hűteni kell. Kisebb égesekre bizonyítottan hasznos lehet a foszforból (phosphorus), készült szer, C 5 (5 CH) potenciában fél óránként szedve csökkenti az égő érzést.

Viharos széllel érkezett a karácsony
Az évszakos átlagnál majd 10 fokkal enyhébb az idő, és ehhez még viharos szél is társul – humánmeteorológiai szempontból nagyon megterhelőek lesznek az ünnepnapok!
  1. Jeges esetek

Bár az ilyenkor szokott időjárásnal sokkal enyhébb napokat élünk, de most vannak oyan területek, erdőszélek, hegyvidékekek, hogy még jeget találunk. Ilyenkor gyakran érhet baleset, amikor megcsúszunk. Az esetek különbözőek lehetnek: egyszerű rándulás, ficam, de akár törés is. A szakértő szerint minden sérülés után fontos, hogy megvizsgáltassuk magunkat, a kórházba érésig pedig muszáj a sérült végtagot rögzíteni, hogy ne mozduljon el. A hegyi árnika (arnica montana) kívül krém formájában, belül homeopátiás szerként legyen az elsősegély táskában!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!