Facebook hozzászólás

Mit tegyünk az ősszel visszatérő fertőzésekkel?

Itt van az ősz és vele együtt a hűvösebb idők, no meg a visszatérő fertőzések. Sokan panaszkodnak légúti fertőzésekre, arcüreggyulladásokra, melyekre az egymás után szedett antibiotikumok is hatástalanok. Hogyan lehetséges akkor a természetes úton való gyógyítás? Erről kérdeztük a szakértőt, Balaicza Erikát.

Kép: Pixabay

A gyógyuláshoz vezető úton az első lépést azzal tesszük meg, ha a banálisnak tűnő bajt rendesen kikúráljuk, és kipihenjük magunkat.Ha mindig mindent „lábon akarunk kihordani”, a kórokozók befészkelik magukat a nyálkahártya-duzzanat miatt nehezen vagy akár át sem járható melléküregeinkbe. Ezért célszerű olyan gyógyteákat, illóolajokat inhalálni – kamilla, borsmenta, eukaliptusz –, amelyek a nyálkahártya-ödémát csökkentik. A nyák elfolyósításában és kiürítésében segítenek egyes gyógynövények – kankalin, bodza, vasfű, indigógyökér, édesgyökér, fehérmályva – és a belőlük készült termékek. Ha szabaddá válnak a melléküregek és a légutak, javul a nyálkahártyák öntisztuló mechanizmusa és regenerálódása is.

Az említett gyógynövények nemcsak a nyákelválasztást segítik, hanem más gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatásuk is van, ezért védenek a fertőzések kiújulásától.

Ezek az ősz leggyakoribb betegségei
A gyomor- és bélproblémák tipikusan ősszel és tavasszal erősödnek fel. Mik lehetnek ezek, mire érdemes ügyelni, és hogyan lehet házilag is javítani rajtuk? Most mindezt csokorba gyűjtöttük! Figyeld a tüneteket!

Ha szeretnénk megerősíteni védekező rendszerünket, ezeket érdemes kipróbálni:
● 4–6 hetes gyógyteakúra,
● nyákoldó gyógytermékek szedése legalább 2-3 hétig,
● hurutoldó gyógyvizekkel ivókúra 4 hétig,
● légszűrés és párásítás jó minőségű készülékekkel,
● napi 1-2 natur élőflórás joghurt,
● szauna heti 1-2-szer,
● váltott zuhany naponta.

Sajnos, az antibiotikus kezelés rendszeres ismétlése többet árt sokszor, mint amennyit segít. A felső légúti ferőzések többsége vírusos, és nem bakteriális, ezért azokon az antibiotikum nem segít, ám drasztikusan pusztítja a normális baktériumflórát. Ettől viszont a szervezet ellenálló képessége komolyan sétül, és további fertőzések alakulhatnak ki. (Forrás: balaicza.hu)

Varázslatos méhpempő – 21-féle betegséget előzhetsz meg vele!
Tudtad, hogy a méhpempő az egyik legerősebb gyógyító hatású, energetizáló élelmiszer a világon? Az egyetlen olyan természetes anyag, amely több mint 150, biológiailag aktív összetevőt – fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimet és még sok egyéb bioaktív anyagot – tartalmaz. Számos betegséget megelőzhetsz, ha fogyasztod!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!