Facebook hozzászólás

Nálam bontja szirmait a szerelem virága

Elérkezett a krizantémok ideje. Ez a gyönyörűség az év talán legutolsó virágzó növénye. Kelet-Ázsiából származik, Dél-Korában például egyenesen imádják. Folyamatosan nemesítik, és ott ezt tartják a szerelem virágának. 

Krizantémok, Kép :László Márta
Kép :László Márta

Ezt a kis csokrot most kaptam a férjemtől. Krizantémok, vagy más néven margitvirág. Jó pár évvel ezelőtt együtt jártunk Dél-Koreában pont ebben az időszakban, és ott gyönyörködtünk ebben a pompás virágban. A koreai művészetben a krizantém az úgynevezett négy nemes növény egyikeként tartják számon. A másik három a szilva, az orchidea és a bambusz, ezek gyakorta használt díszítő elemek művészetükben.

Sokan temetővirágnak tartják, mert halottak napján a legtöbben ezzel díszítik a sírokat, de nekem megmarad szerelemvirának. Nagyon tartós akár a kertbe ülteted, akár otthon a vázába. Van közöttük egynyári, cserje és évelő is. Ha a kerbe, egy dézsába ülteted, jó, ha elvirágzás után azonnal a földbe ásod, vagy a dézsát jól bebugyolálod, mert gyökérzete fagyérzékeny! Számos válfaja ismert, még olyan is van, amelyik éppen tavasszal bont szirmot, de most gyönyörködjünk ebben a kis csokorban, és gondoljatok a szerelemre, a párotokra!

Őszi levél
Vadgesztenye. Egy gyönyörű fa termése. Nem lehet birtokolni, csak szeretni, nézni, ahogy beleolvad a kezünkbe. A minap gesztenyéket szedtem egy parkban. Szép, egyszerű fa dobozba raktam őket, és úgy tettem az asztalra. Már rájuk nézni is gyönyörűség! Így jutott eszembe ez a vers!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 140

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!