>
Facebook hozzászólás

Nejlonszatyor, lopott szappan – nagyon gáz turista a magyar!

Végigesszük a nyaralást, viszünk mindent, ami ingyen van, és nejlon szatyrokkal szaladgálunk világszerte.Tényleg így lát bennünket a világ turistaként? Van benne valami…

A viselkedésünk árulja el leginkább a magyarságunkat, ha külföldön járunk – derült ki a Szallas.hu felméréséből, amelynek során több mint 1300 embert kérdeztek meg.
A magyarok több mint fele gondolja úgy, hogy ránézésre felismeri honfitársait egy külföldi, turistáktól nyüzsgő nyaralóhelyen – derült ki a felmérésből.

Minden harmadik embert ért már meglepetés amiatt, hogy egy idegen országban valaki megértette a magyarul elhangzott szavakat.A leggyakoribb vélemény szerint a magyarok hangosan, harsányan beszélnek – általában épp az anyanyelvükön –, így nem nehéz megállapítani, melyik nemzetiséghez tartoznak.

Öltözködésünk már kevésbé utal a származásunkra Kép: Pixabay

„Az elhangzottakat azonban néha külföldön dolgozó honfitársaink vagy magyarul értő külföldiek is meghallják, ami olykor kínos szituációkat eredményez. A megkérdezettek harmadával fordult már elő ilyen” – mondta a Szallas.hu ügyvezetője. Dorcsinecz József példaként megemlítette, hogy valaki az eldörmögött káromkodásra hasonlóan ékes magyarsággal megfogalmazott választ kapott.

Kenyér helyett óvszer
A magyaroknak a külföldi nyaralással kapcsolatban egyértelműen a nyelvtudás hiánya okozza a legtöbb gondot. A portál kérdéseire adott válaszok szerint előfordult, hogy valaki egy idegen országban kenyér helyett óvszert kapott, más meg bennragadt egy áruházban, mert nem értette a közeledő zárórára figyelmeztető hangosbemondót.
„Étteremben is sok meglepetés érte már a magyarokat – szerencsére a szállás miatt már nem kell aggódni, hiszen a rendszerünkben 5 kontinens 175 országába lehet magyar nyelven foglalni” – tette hozzá a Szallas.hu ügyvezetője.

Végigesszük a nyaralást
A megkérdezettek szerint a magyarok – a beszédük mellett – még az étkezési szokásaikkal tűnnek ki a turisták tömegéből. A Szallas.hu kutatása alapján általánosnak mondható, hogy mi magyarok hűtőtáskával indulunk a tengerpartra, illetve hogy szendviccsel a táskában megyünk várost nézni. A felmérésben megkérdezett emberek háromnegyede látott már külföldön magyar turistát rántott húsos zsemlét enni.
Az öltözködésünk már kevésbé utal a származásunkra,– bár a válaszadók kétharmada egyértelműen a kényelmet helyezi a divat elé külföldi útján. A megkérdezettek szerint a legkirívóbb öltözéknek a zoknival együtt viselt szandál számít, illetve sok magyarra jellemző, hogy nejlonszatyrot cipel az egész nyaralás alatt. A külföldön szokatlan kiegészítők között még az övtáskát és a nyakba akasztható műanyag pénztárcát említették sokan.

Rekordmulatság kilencmillióért – turisztikai legek
Több mint ötszázszoros különbség volt az elmúlt egy évben a minimális és a maximális szállásfoglalási érték között egy felmérés szerint, amely a rekordokat vette számba. Például volt, ahol kétezren mulattak egyszerre, a legidősebb hazai utazó pedig 103 éves volt.

Mindent viszünk, ami ingyen van?
A megkérdezettek negyede szerint a magyar turisták még arról ismerhetők fel, hogy nem tartják be az írott és íratlan helyi szabályokat. Ehhez kapcsolódva sokan említették a felmérésben a magyarokra jellemző „ügyeskedést”: olyan helyen is alkudni próbálunk, ahol ez nem szokás, vagy éppen marokszám visszük az ingyen felkínált cukorkát.
„Külön problémakört jelentenek a szállodai szobába bekészített piperecikkek, amelyeket a többség haza szokott vinni a válaszadóink szerint” – mondta Dorcsinecz József.

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

HÍREK

1 / 1 163

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!