Facebook hozzászólás

Otthon akarok lenni!

Bársony a lakásban? Fekete felületek a konyhában? Vissza a természethez? Idén is számtalan izgalmas enteriőr trendből válogathat az, aki egyszerre maradna hű önmagához, és haladna a korszellemmel. Íme négy olyan design megoldás, a teljesség igénye nélkül, amely uralja a 2018-as évet!

A LED  

Ez a technológia az egyik legjobb dolog, ami az otthoni világítással történt az elmúlt években. Fejlődésének köszönhetően nem csupán gazdaságos és hosszan tartó megoldást kínálnak az izzók, de használatukkal szinte bármilyen hatást könnyedén el tudsz érni. Nemcsak a formavilág területén hozott elképesztő változást, a színpaletta tekintetében is új távlatokat nyitott ez az innováció.

Led, Kép: Sialon Budapest
Led, Kép: Sialon Budapest

Feketében, otthonosan – sötét felületek a konyhában

A feketével mellélőni nem lehet: idén ez a bölcsesség nemcsak a ruhatáradra, hanem az otthonodra is igaz. Bár az apróbb részletekben eddig is képviseltették magukat a sötét tónusok,

Otthon nem idegesít a főnök
A magyar munkavállalók 5 százaléka dolgozik túlnyomórészt otthonról, ugyanakkor 34 százalékuk próbálta már valaha a home office-t. Ők a legfontosabb pozitívumként az időspórolást és a kevesebb stresszt említették – derül ki az ismert lakáskassza országos, reprezentatív kutatásából.

az utóbbi időben a nagyobb léptékű bútorokon és falfelületeken is visszaköszön ez a titokzatos mélységet adó árnyalat. Sokáig uralta a köztudatot a feltételezés, miszerint a fekete szín optikailag szűkíti a teret. Az elmúlt év megoldásai viszont megmutatták, hogy a megfelelő – tervezői segítséggel kiválasztott – világos színekkel és fényekkel olyan kontrasztot érhetsz el, amely nemcsak tágas hatást kelt, hanem egyszerre elegáns és otthonos is.

Konyha, Kép: Sialon Budapest
Konyha, Kép: Sialon Budapest

Bársony felületek

Idén egy régi klasszikus képviselteti magát az igazán stílusos nappalikban és hálószobákban. Az ezerarcú bársony bevonatú székekkel, kanapékkal, heverőkkel és párnákkal különleges csavart csempészhetsz otthonodba. Az anyag puhasága kényelmet és luxust visz a mindennapokba, egyenetlen felülete pedig változatos textúrát eredményez, így kölcsönözve különleges karaktert bármilyen helyiségnek. Mivel minden bársony bevonatú darab önmagában erős hatást kelt, érdemes körültekintően eljárnod elhelyezésüknél: válaszd ki az ízlésedhez és a térhez illő bútorokat megfontoltan, tartogasd a bársonyt a kulcsdarabokra!

Bársony a szobában, Kép: Sialon Budapest
Bársony a szobában, Kép: Sialon Budapest

Vissza a gyökerekhez – természetazonos anyagok

Bár a fa, kő és márvány felületek sosem tűntek el nyomtalanul a lakásokból, az elmúlt évek fenntarthatósági törekvései nyomán vett új lendületet a természetazonos anyaghasználat, a kézműves kultúra és az antik bútorok renoválása. A tudatos vásárlói bázis körében egyre növekvő igény mutatkozik olyan design megoldásokra, melyekkel harmonikus és autentikus élettereket teremthetnek maguk körül.

Antik és modern egyszere, Kép: Sialon Budapest
Antik és modern egyszere, Kép: Sialon Budapest

Az antik bútorok óvása, és felújítása mellett előtérbe kerültek azok a technológiák, melyek a természetben kifejlődött és megtalálható megoldásokat ültetik műszaki, ipari környezetbe, így teremtve tartós és környezettudatos megoldásokat. Az elmúlt évek tendenciáinak ismeretében biztos, hogy nem múló szeszélyről van szó, ez a trend a következő években is meghatározó irányvonala lesz az enteriőr designnak.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!