Facebook hozzászólás

Unod az ásványvizet? Van egy jó tippünk!

A nyári forróságban mindennél jobban esik valami, ami hűsít. Ha unod már az ásványvizet, dobd fel az italodat gyümölcsös, színes jégkockákkal! Szép is, és finom is!

A nyári meleg beköszöntével különösen fontos sok folyadékot fogyasztani. Cukros üdítők helyett inkább vizet igyál, mert ezzel tudod legjobban pótolni a hőségben elveszített folyadékmennyiséget. És hogy a pohár víz ne legyen olyan unalmas, frissítődet egy egyszerű trükkel könnyedén feldobhatod!

Tegyél a jégkockatartóba gyümölcsöt – például málnát, cseresznyét, citromot –, csipkedj bele néhány menta levelet, majd engedj rá vizet, és fagyaszd le. A jégkocka lehűti az italodat, a gyümölcsök pedig kellemes ízt kölcsönöznek – mondják a Zanussi szakértői.

Kerülhet mondjuk eper is a jégkockába. De amilyen finom, olyan nagy munka megpucolni – kivéve, ha ránk hallgatsz ,és bevetsz egy szívószálat! Mutatjuk, hogyan is működik.

Az biztos, hogy így vagy úgy, de muszáj feltornázni a folyadékfogyasztást az egészségünk érdekében. Bár a víz a legjobb megoldás – akár ilyen jégkockás-gyümölcsös módon –, azért mással is helyettesíthetjük, ha valami ízre vágyunk. Az egészségünk érdekében viszont inkább a hűtött gyümölcs- vagy zöldteákat válasszuk!

Ezt idd a nagy melegben!
Kevés folyadékot fogyasztunk, és legtöbbször csak akkor vesszük észre, hogy egész nap nem ittunk, amikor már szomjasak vagyunk. A szervezetünk így jelzi, hogy a napi 2-2,5 liter mennyiséget nem kapta meg. Aki nem szereti a vizet, az nagyon sokféle egészséges italt készíthet teákból, zöldségekből és gyümölcsökből. Íme néhány ötlet!
Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szívás a hízás

Kifogyhatatlan a téves hitek tárháza a kismamáknál. Most a dohányzást és a hízást vesszük nagyító alá Ratkó Tünde…

4 jó tipp a vérszívók ellen

Előfordulhat, hogy haza már többen érkezünk a kirándulásról, mint amennyien elindultak. Ahhoz, hogy az illegális…
1 / 1 483

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

5 izgi ajándéktipp gyereknapra

Könyv, baba, bicikli… A sztenderd ajándékok, amelyek eszünkbe jutnak a gyermeknap közeledtével, bízva abban, hogy ezzel nem lőhetünk mellé. Mi lenne, ha idén mégis kicsit…
1 / 137

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!