Facebook hozzászólás

Világítóan jól teljesítenek egyes magyar virágok!

Mára valóra vált, méghozzá itt, Magyarországon a hollywoodi rendező, James Cameron kasszasikert aratott filmjének, az Avatarnak a csodálatos világa! A közelmúltban, hosszú kutatómunka után, sikerrel mutatta be a virágkereskedelemmel foglalkozó hazai vállalat, a viaFlora Csoport az új világszabadalmát, a sötétben világító virágokat, amelyek a flAVATAR fantázianevet kapták.

Sötétben világító növény, Kép: flavatar
Kép: flavatar

Az elnevezés cseppet sem túlzás. Ezek a magyar fejlesztők által megalkotott virágok valóban visszaidézik a filmben látott varázslatos, az éjszakai sötétséget beragyogó, szemkápráztató növényvilágot. A szabadalommal védett hazai innováció számára az inspirációt a természet mindennapi csodája a különböző fajok szoros együttélésének tanulmányozása nyújtotta. A szimbiózis során ugyanis az együtt élő egyedek olyan új tulajdonságokat hoznak létre, amelyek mindkettejük számára előnyösek. A flAVATAR megálmodói a növények alkotórészecskéinek és a velük élő egysejtűeknek az egymáshoz szoktatásának megfigyelése, elemzése révén jutottak el odáig, hogy fénykibocsátásra alkalmas virágokat hozzanak létre.

– Sikerült egy száz százalékban növényi alapú, génmanipulációtól mentes, a környezetre, az emberekre és minden más élőlényre veszélytelen anyagot kikísérleteznünk, amellyel ha kezeljük a virágokat, akkor azok a sötétben gyönyörű zöld, kék, vagy piros színben fénylenek, órákon keresztü – hangsúlyozta Kun Richárd, a flAVATAR megálmodója.

A világító képesség több vágott, vagy cserepes virágfajta esetében is elérhető. Többek között a kála, a rózsa, a pálma, a kaktusz, a szegfű, vagy a krizantém is képes, a felületére felvitt anyag révén hosszan fényt kibocsátani a sötétben.

Fekete alapon, fehér vagy sárga rózsák világítanak a sötétben, Kép: flavar
Kép: flavar

A világító flAVATAR virágok a közelmúltban debütáltak a közönség előtt és már bárki számára elérhetőek idehaza! Ugyanakkor a termék külföldi értékesítését is tervezi a forgalmazást kizárólagos joggal végző viaFlora Csoport. Szándékaik szerint idén több európai országban is a boltok polcaira kerülnek a magyar fejlesztésű világító virágok.

Amúgy itt, a tél közepén jól teszed, ha nekilátsz a kerted tavaszi tervezéséhez! Milyen fát, hány bokrot, egynyárit, és hova? Jó kérdések, főleg, ha gyerkőc is van a családban! Itt az idő, hogy megálmodd a vadregényt!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Vagy én vagyok utálatos, vagy az idő

Gyakran vagyunk lehangoltak, kedvetlenek az őszi borongós, hűvös időben, és ez a korai sötétedés miatt egyre csak…

Mi a közös a cukorbetegségben és a demenciában?

Cukorbetegség akkor alakul ki, amikor a szervezetünk nem tud megfelelő mennyiségű inzulint termelni, vagy az…
1 / 1 504

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 158

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!