Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 13
Facebook hozzászólás

Vízi Szabadidős Sportfesztivál a Velencei-tónál

Mi is kellene más a nyárhoz, mint ragyogó napsütés és enyhülést nyújtó vízpart! S ha mindezt egy remek hangulatú családi vízi sportfesztiválon tehetjük meg a Velencei-tónál, Sukorón úgy, hogy különösebb előképzettség nélkül kajakba, kenuba vagy éppen egy húsz fős sárkányhajóba szállhatunk, és a győzelemért, az élményért evezhetünk – garantált a siker.

Dőljünk hátra nyugodtan, és képzeljük el, ahogy egy méltóságteljes sárkányt formáló hajó, annak húsz fős legénységével, óriási dobszó mellett hasítja a vizet! Most éppen négy sárkányhajó száll versenybe, elképesztő a hangulat, a csapattagok egyre elszántabban eveznek, a dobosok egyre pergőbb ritmust diktálnak, a kormányos biztos kézzel irányítja a vízi monstrumot. Ugye lenyűgöző a látvány?

Akik tavaly nyáron részesei lehettek az első sárkányhajó versenynek, idén minden bizonnyal ott lesznek július 12-én a velencei-tavi T-mobile Vízi Szabadidős Sportfesztiválon is, ahol nemcsak a sárkányhajózás szerelmesei, de amatőr evezősök, kenusok, kajakosok, gyerekek és felnőttek két napig közösen hódolhatnak vízi szenvedélyüknek. Ez a hétvége garantáltan a vízről, a játékról, a versenyről, a pihenésről, a sárkányhajókról, a kajakokról, a kenukról szól, kicsik-nagyok életkortól függetlenül szállhatnak csónakba, próbálhatják ki a legújabb vízi alkalmatosságokat, vagy ugrálhatnak felfújható légvárban, amíg szüleik éppen csapatban versenyeznek, vagy rég nem látott barátaikkal beszélgetnek a Reiki sátorban.

De lássuk csak, mit is kínál a kétnapos rendezvény!

– Remek hangulatot, jókedvű versenyeket, színvonalas családi programokat, olyan élményt, amibe ha egyszer belekóstol az ember, egyhamar biztos nem felejti el! – meséli Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára. – Szövetségünk évek óta nagy figyelmet fordít az amatőr vízi szabadidősport és annak résztvevői felé, hiszen szerencsére azt tapasztaljuk, hogy évről-évre egyre nagyobb számban eveznek ilyen-olyan alkalmatosságokban a vízszeretők hazai vizeinken. Az idei, a T-Mobile támogatásával megrendezendő fesztiválra mindenkit várunk, aki különösebb előképzettség nélkül vízre szeretne szállni, s a legkülönbözőbb műfajokban versenyre kelve másokkal átélné a játék, a versenyzés hangulatát, vagy csak látni szeretné, milyen is az a bizonyos sárkányhajó-verseny. Ez utóbbiban, amely egyébként szövetségünk legújabb szakága, egyszerre húsz fős legénység evez a sárkányformájú óriási hajóban, ahol az orr részben egy dobos diktálja az ütemet, hátul pedig egy profi kormányos irányítja a hajót. A verseny több távon is indul, a helyszínen nevezhetnek családok, barátok, nyaralók vagy akár a parton összeverbuválódott csapatok. Látványos küzdelem ígérkezik, igazi jó játék mindenki számára! Remélhetőleg idén is sokan kapnak kedvet ehhez a műfajhoz, s ha nem is versenyzőként, de szurkolóként majd rájuk is számíthatunk a 2010-ben hazánkban megrendezendő sárkányhajó világbajnokságon. A sportrajongók pedig július 12-én délután személyesen is találkozhatnak olimpiai kajak-kenu válogatott sportolókkal, akik dedikálni fognak.

Családi rendezvényről lévén szó a szervezők természetesen a legkisebbek, a gyerekek szórakoztatásáról is gondoskodnak. Gyerekkezek segítségével készül el például az Ország Kenulapátja, amely a világon egyedülálló alkotás lesz – méretei és alkotóközössége okán.  A közel négy méter hosszú kenulapátot – kétszer nagyobb a szokásos lapátoknál – Szeghalmi Károly hajóépítő mester készíti, és a helyszínen levő gyerekek egy interaktív hajóépítő műhelyben simára csiszolhatják a hetven százalékban elkészült lapát felületét.  Az ország kenulapátjának egyik oldalát a magyar kajak-kenu olimpiai válogatott csapat tagjai dedikálják, a remekmű másik oldalára pedig a kis alkotók neve kerül fel. Ezt az egyedi sporteszközt a későbbiekben jótékony célra elárverezik a szervezők.

A sokféle program közül az eszkimó-indián verseny is a gyerekeknek szól, amelyre a 10-14 éves korosztályból várják a jelentkezőket: ők szlalom pályán evezésben, kislabdadobásban, váltófutásban mutathatják meg tudásukat.

A T-Mobile hosszú évek óta szponzorálja a hazai kajak-kenu élsportot, a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget, az élsportolókat, ugyanakkor egyre fontosabbnak érzi a sokak számára kikapcsolódást nyújtó vízi tömegsport aktív támogatását is.

– Azt tapasztaljuk ugyanis, hogy egyre többen hódolnak az evezés szenvedélyének – magyarázza Tóth A. Péter, a T-Mobile kommunikációs igazgató-helyettese. – Éppen azért hívtuk életre az MKKSZ-szel közösen a Velencei-tavi Vízi Szabadidősport Fesztivált, amelyen a vízi élet szépségeibe kóstolhatnak bele a résztvevők, családok, amatőr sportolók, felnőttek és gyerekek. Rengeteg programot kínálunk, amelyek egy részéhez pontgyűjtő játék is kapcsolódik.  A cél az, hogy ilyen módon minél több sporteszközt próbáljanak ki a résztvevők, megszerzett pontjaik gyarapításával. A pontokat végül ajándékokra lehet beváltani, illetve a legjobbak sorsolás útján tárgynyereményekkel gazdagodhatnak. A fődíj egy értékes mobiltelefon.

A Kenu kaland játékra családok jelentkezhetnek, akik hajóból játékos formában gyűjthetik be a velencei tavi nádasban elrejtett pontokat. A szlalom kajak műfajban egy sűrűn bójázott rövid pályát kell teljesíteni vadvízi kajakban, a sárkányhajó verseny félóránként indul. De lesz kajak póló is, a kajak teszten pedig a különböző hajó gyártók termékeit lehet tesztelni a vízen. A legkisebb gyerekek, akikkel szakemberek, animátorok foglalkoznak, is erősíthetik a családi csapatot rajzaikkal és egyéb alkotásaikkal.

Az esti program nyitányaként 18.00 órakor kezdődik az Emilio koncert, majd ezt követően Fergeteg party vár mindenkire: Várkonyi Attila szórakoztatja a T-Mobile Vízi Szabadidő Fesztivál közönségét.

Kikapcsolódni sokféleképpen lehet. De ha ezt együtt tesszük, ha mindenkinek lehetősége van arra, hogy saját vérmérséklete, vízszeretete, “merülési mutatója” szerint tölthet el barátok között ezt a napot, hogy küzdelmes viadalokban jókedvűen mérje össze erejét másokkal, s hogy jó néhány új baráttal, élménnyel gazdagodjék, azt július 12-én várják a Velencei-tónál, Sukorón az idei nyár legnagyobb vízi fesztiváljára!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 532

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!