Facebook hozzászólás

5 hazugság, ami még simán belefér a társkeresésbe

Nincsen olyan ember, aki ne füllentett volna egy kicsit, vagy lódított egy jókorát, csupán azért,hogy szépítse az önmagáról festett képet, főként, ha társkeresésről van szó. A szakemberek szerint azonban egy kis hazugság még hasznos is lehet, sőt, akár megbocsátható is.

Az online társkeresők a testsúlyukról hazudnak a legszívesebben egy friss felmérés szerint. A nők átlagosan négy kilóval könnyebbnek vallják magukat, mint amilyen a valós testsúlyuk.

A fotókkal is manipulálunk – Kép: Pixabay

A férfiak számára viszont az életkor és a magasság a legérzékenyebb terület: 37%-uk füllent az életkoráról, a nők viszont őszintébbek ezen a téren, csak 17%-uk csal évei megadásakor. Az emberek kétharmada csak egy-két évet tagad le, de ötödük akár öt évvel is fiatalabbnak hirdeti magát – írja a ratalalsz.hu.

Nem meglepő módon azonban a legnépszerűbb hazugság a fényképekkel történő csalás. Van, aki egyszerűen más fényképét tölti fel a sajátja helyet, de sokan javítják fel fényképeiket a digitális technológiák segítségével is.

A férfiak jellemzően 20 százalékkal több jövedelmet és jobb munkahelyet hazudnak maguknak, mivel tudják, hogy a nők számára az anyagi biztonság alapkérdés. De míg a férfiak elsősorban jövedelmükkel csalnak, addig a nők inkább munkahelyi beosztásukat értékelik fel a társkereső oldalakon.

Érdekesség, hogy világunk sztárközpontúsága már a párkereső oldalakon is megmutatkozik: a társkeresők 4 százaléka hazudott már arról, hogy milyen hírességekkel került kapcsolatba. A cél az, hogy érdekesebb színben tűnjön fel.

A férfiak a neten sem bírnak magukkal?
Szerinted miért óvatosabbak a nők az interneten, mint a férfiak? Mit mit gondolsz, a férfinem mit látogat leggyakrabban a világhálón, és ki vállalja a nagyobb kockázatot a virtuális térben? Minderre most fény derül.

Christian Rudder, az online társkeresés szakértője szerint a párkereső oldalakon szinte senki sem őszinte teljesen. Állítása szerint ez nem feltétlenül rossz, sőt előbbre is viheti az ismerkedést, mint ha teljesen igazat mondanánk. Elmondása szerint a társkeresők 78%-a tisztában van azzal, hogy partnere bizonyos dolgokban hazudik. Nem mindegy azonban, hogy miről füllentünk. Rudder tapasztalatai szerint ez az öt hazugság fér bele a társkeresésbe:
pontos munkakör: a társkeresés és a randi nem állásinterjú, így ahelyett, hogy az unalmas munkakörünket ecsetelnénk partnerünknek, helyezzük inkább arra a hangsúlyt, mit szeretünk az adott iparágban, milyen kihívások vannak. Ebből inkább alakulhat ki egy jó beszélgetés, mint az előbbiből, figyelmeztet Shannon Kolakowski klinikai szakpszichológus, aki az „Egyedülálló, félénk szerelmet keres” című könyv szerzője;
teljes név: a randi nem múlik azon, vajon tudja-e partnerünk a vezetéknevünket, vagy sem, ám sokan nem árulják el azt, hiszen így könnyen lenyomozhatóvá válik az illető. Ha a kapcsolat komolyabbra fordul, természetesen elmondhatjuk a vezetéknevünket, ám az első találkozókon jobb, ha még nem tárjuk fel, jobb az óvatosság!;
az ötéves terv: azt, hogy mi szerepel az ötéves tervünkben, az első randikon inkább tartsuk meg magunkban, hiszen ezzel könnyen elijeszthetjük partnerünket, legyen a tervben gyerek, karrier, utazgatás vagy költözés, ezek mind olyan témák, amelyeket később is ráérünk megvitatni;
a legaprólékosabb tulajdonságok: szintén ijesztő lehet társunknak, ha az első alkalmakkor teljesen kitárulkozunk előtte, vagy ha bizonyos dolgok elől kategorikusan elzárkózunk. Az első találkozón kulcsfontosságú a pozitív benyomás és a nyitottság” – mondja Shannon Kowalski.

A szakember szerint sokkal értékesebb információk kerülhetnek felszínre abból a beszélgetésből, hogy hol és mivel szeretjük eltölteni a szabadidőnket, mint abból, hogy pontosan hol lakunk. Ez különösen a nagyvárosokban élőkre igaz, hiszen a cím megjelölésével a partner rögtön kiszámíthatja a potenciális ingázási időt, és ez még azelőtt megölhet egy kapcsolatot, mielőtt az kibontakozhatna. Természetesen hazudni nem kell, de az, hogy hol és mivel töltjük a hétvégénket, vagy hogy melyik a kedvenc borozónk, sokkal több információt szolgáltat arról, hogy kompatibilis-e a partnerek életmódja, összeillünk-e.

Hatalmi harcok a szerelemben – Kinek jó ez?
A másikat birtokolni és a szabadságában meghagyni, ez a szerelem örök dilemmája. Hogyan lehet úgy imádni valakit, hogy a szenvedély ne alakuljon át hatalmi harccá? Miként találhatjuk meg a biztonságos érzelmi egyensúlyt a kapcsolatainkban?
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Levél Édesapámnak

Anonim nyílt levelet közölt a The Guardian egy, az édesapját az idősek otthonába kísérő lány tollából. "Múlt…

Bacilusűző vitaminok az ősz patikájából

Iskola- és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel,…
1 / 1 501

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!