>
Facebook hozzászólás

A férfiak a neten sem bírnak magukkal?

Szerinted miért óvatosabbak a nők az interneten, mint a férfiak? Mit mit gondolsz, a férfinem mit látogat leggyakrabban a világhálón, és ki vállalja a nagyobb kockázatot a virtuális térben? Minderre most fény derül.

A nők ugyanolyan lelkesen használják az internetet, mint a férfiak, csak éppen teljesen másképpen, és szexuális téren is jelentős eltéréseket mutat az online térben való viselkedésük. Amíg a férfiak hajlamosak jobban keresni azokat az online tartalmakat, amelyeknek a szórakozáshoz, a játékokhoz és az erotikához kapcsolódnak, addig a nők inkább a közösségi oldalakat használják, ahol baráti kapcsolatokat vagy esetleg partnert keresnek – állapítja meg a Kaspersky Lab és a német Würzburgi Egyetem (University of Wuerzburg) közös felmérése.

Kép: Pixabay

Fény derült arra is, hogy kényesebb vagy esetleg veszélyesebb helyzetekben a nők szívesebben húzódnak a háttérbe. De miért is sodornák magukat veszélybe, ha erre a feladatra a férfiak önként jelentkeznek?

A nők, úgy látszik, nemcsak a valós életben törekszenek a biztonságra, hanem az online térben is. A gyengébbik nem gondoskodó beállítottságának köszönhetően legtöbbször kommunikatív és figyelmes mind online felületen, mind a hétköznapokban.

Ami a kockázatvállalást illeti, úgy tűnik, hogy a visszafogottabb és megfontoltabb út mérsékeli a kockázatokat, és biztonságosabb életformát biztosít. „Vannak olyan oldalak, amelyeknek a látogatása igen kockázatos az erős fertőzöttség miatt, ide tartoznak például a szerencsejáték- és pornográf oldalak is. Ezek nagyszámú látogatót vonzanak, ugyanakkor nincs megfelelő biztonsági védelmük, ezért mára a kiberbűnözők kedvencei lettek. Ez a népszerűség biztosítja a bűnözőknek, hogy egy hatalmas virtuális »medencéből« halászgassanak a potenciális áldozatok közül. Ráadásul a weboldalak kényes tartalma miatt a póruljártak sokszor nem is tesznek panaszt, inkább letagadják, hogy csalók áldozatai lettek” – mondta David Emm, a Kaspersky Lab biztonsági kutatója. A vizsgált időszak alatt kétszer annyi férfi számolt be arról, hogy különböző típusú rosszindulatú online vírus támadta meg a számítógépét. A nők ez időszak alatt – a kutatók feltevéset megerősítve – sokkal előrelátóbban és visszafogottan interneteztek, mint a férfiak.

Hihetetlen! Neten keres párt a szépségkirálynő
A Miss World Hungary 2012. évi győztese, Cserháti Tamara párt keres. A rendkívül elfoglalt szépségkirálynő már több mint fél éve szingli, de külföldi és hazai munkái mellett nem jutott ideje az ismerkedésre, ezért regisztrált a világ egyik legnagyobb, Magyarországon is közkedvelt online társkereső oldalára.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hogyan válassz diétát? – 5 tipp az orvostól

A legtöbben már tudjuk, hogy az egészséges életmódhoz milyen ételeket és italokat kell kerülnünk. Abban sokkal…

Sorra jönnek a frontok – megterhelő időszak!

Jelenleg hidegfront alakítja időjárásunkat, szerdán szünet, majd csütörtökön újabb front érkezik. Az ilyen mértékű…
1 / 1 508

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

HÍREK

1 / 1 163

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!