Facebook hozzászólás

A férfiak a neten sem bírnak magukkal?

Szerinted miért óvatosabbak a nők az interneten, mint a férfiak? Mit mit gondolsz, a férfinem mit látogat leggyakrabban a világhálón, és ki vállalja a nagyobb kockázatot a virtuális térben? Minderre most fény derül.

A nők ugyanolyan lelkesen használják az internetet, mint a férfiak, csak éppen teljesen másképpen, és szexuális téren is jelentős eltéréseket mutat az online térben való viselkedésük. Amíg a férfiak hajlamosak jobban keresni azokat az online tartalmakat, amelyeknek a szórakozáshoz, a játékokhoz és az erotikához kapcsolódnak, addig a nők inkább a közösségi oldalakat használják, ahol baráti kapcsolatokat vagy esetleg partnert keresnek – állapítja meg a Kaspersky Lab és a német Würzburgi Egyetem (University of Wuerzburg) közös felmérése.

Kép: Pixabay

Fény derült arra is, hogy kényesebb vagy esetleg veszélyesebb helyzetekben a nők szívesebben húzódnak a háttérbe. De miért is sodornák magukat veszélybe, ha erre a feladatra a férfiak önként jelentkeznek?

A nők, úgy látszik, nemcsak a valós életben törekszenek a biztonságra, hanem az online térben is. A gyengébbik nem gondoskodó beállítottságának köszönhetően legtöbbször kommunikatív és figyelmes mind online felületen, mind a hétköznapokban.

Ami a kockázatvállalást illeti, úgy tűnik, hogy a visszafogottabb és megfontoltabb út mérsékeli a kockázatokat, és biztonságosabb életformát biztosít. „Vannak olyan oldalak, amelyeknek a látogatása igen kockázatos az erős fertőzöttség miatt, ide tartoznak például a szerencsejáték- és pornográf oldalak is. Ezek nagyszámú látogatót vonzanak, ugyanakkor nincs megfelelő biztonsági védelmük, ezért mára a kiberbűnözők kedvencei lettek. Ez a népszerűség biztosítja a bűnözőknek, hogy egy hatalmas virtuális »medencéből« halászgassanak a potenciális áldozatok közül. Ráadásul a weboldalak kényes tartalma miatt a póruljártak sokszor nem is tesznek panaszt, inkább letagadják, hogy csalók áldozatai lettek” – mondta David Emm, a Kaspersky Lab biztonsági kutatója. A vizsgált időszak alatt kétszer annyi férfi számolt be arról, hogy különböző típusú rosszindulatú online vírus támadta meg a számítógépét. A nők ez időszak alatt – a kutatók feltevéset megerősítve – sokkal előrelátóbban és visszafogottan interneteztek, mint a férfiak.

Hihetetlen! Neten keres párt a szépségkirálynő
A Miss World Hungary 2012. évi győztese, Cserháti Tamara párt keres. A rendkívül elfoglalt szépségkirálynő már több mint fél éve szingli, de külföldi és hazai munkái mellett nem jutott ideje az ismerkedésre, ezért regisztrált a világ egyik legnagyobb, Magyarországon is közkedvelt online társkereső oldalára.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!