Facebook hozzászólás

A férfiak harmada ezt nem tartja megcsalásnak

Szigorúbban veszik a megcsalást a nők, 86 százalékuk már a csókot is idesorolja, míg a férfiaknak mindössze 66 százaléka. A hölgyek a partnerüket is jobban megválogatják, a férfiakhoz képest kisebb arányban fordul elő velük, hogy olyannal csókolóznának, akinek a nevét sem tudják. Ugyanakkor mind a nők, mind a férfiak majd fele már az első randin csókcsatába keveredik – ez derült ki egy Nagy Csóktesztből.

Csókos száj, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Minden harmadik férfi elnézi párjának, ha elcsattan egy csók valaki mással, míg a nők közül csupán minden negyedik szerint nincs jelentősége egy ártatlan csóknak. Átlagban a megkérdezettek 80 százaléka tekinti megcsalásnak a csókot, de a kor előrehaladtával egyre kevésbé vagyunk szigorúak egymással. 50 felett már 40 százalék mondja azt, hogy beleférhet egy kósza csók, míg 65 felett a megkérdezettek fele gondolja így.

Mindez nem meglepő, ha összevetjük azzal, hogy ahogy idősödünk, egyre jobban előtérbe kerül a szenvedély. Az 50 felettiek körében jelentősen nő a szenvedélyes csókra vágyók aránya, a 20 év alattiak viszont meglepően ritkán keverednek heves csókcsatákba, ötből négy tizenéves inkább a romantikus, forró csókokban hisz.

Jobb az első randin túlesni rajta

A Nagy Csókteszt tanúsága szerint minden második esetben már az első randin összeforrnak az ajkak, nincs ez másképp a fiatal párok és a 45 felett randizók esetében sem. Nem is csoda, hisz az Oxfordi Egyetem kutatói bebizonyították, hogy a csók kapcsolatban áll a leendő társ potenciális képességeinek feltérképezésével.

Csók, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A 19-25 évesek körében viszont az is gyakran megesik, hogy már a nulladik randin, még azelőtt elcsattan az első csók, hogy megkérdeznék egymás nevét. A Nagy Csóktesztben a huszonévesek negyede mondta azt, hogy keveredett már csókváltásba ismeretlennel.

A megkérdezettek többsége egyébként 14-15 éves korában vesztette el „csókszüzességét”, a mostani 18 év alattiak viszont még ennél is korábban, 13 éves korukban élik át az első romantikus csókélményüket.

Heves szerető tombolnak Hevesben

A Nagy Csókteszt alapján felrajzolt hazai csóktérképből az is látszik, hogy a legszenvedélyesebb szeretők Heves megyében vannak, őket követik a Somogy megyeiek és a Jász-Nagykun-Szolnok megyében élők.

Boldogtalan vagy? Itt a megoldás!
Világszerte március 20-án ünnepeljük a boldogság napját. Az ENSZ Közgyűlése 2012. júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi napjává ezt dátumot. A testület határozata hangsúlyozta, hogy a boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja. A dokumentum egyben felszólította az ENSZ tagországait, hogy megfelelő módon ünnepeljék március 20-án a boldogság napját, mindenekelőtt az oktatásban.

A romantika hazai fellegvára pedig Vas megye, itt tízből kilencen a romantikus csókra esküsznek. Aki forró szeretőre vágyik, annak viszont nem érdemes Bács-Kiskun megye felé venni az irányt, ugyanis ott a legmagasabb a racionális csókot kedvelők aránya.

Aki inkább foglalkozás alapján döntene, az jó, ha tudja, hogy az ügyfélszolgálatosok, pénzügyesek és HR-esek között találjuk a legtöbb romantikus szeretőt. Aki viszont szenvedélyes partnert keres, annak az építő- vagy a szépségiparban érdemes körülnéznie, a legtöbb racionális csókot kedvelőt pedig a média világában dolgozók között találjuk.

A Nagy Csóktesztben 12 ezer embert kérdeztek meg,a részletes elemzést itt találod!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Dúl a szerelem a szállodákban

Minden harmadik szerelmespár elutazik Valentin-nap alkalmából. Az ismert internetes szállásfoglalással foglalkozó cég felmérése szerint az ünnepről a férfi elsőre az ajándék beszerzésére és a szexre…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!