Facebook hozzászólás

A kisugárzás titka: élvezd a tested!

A szépség belülről fakad, tarja a mondás, és ez így is van. Ha nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, ha hiányzik az önbizalom és harmónia, akkor hiába a legszebb öltözet, vagy szexi fehérnemű. Az érzékiség megéléséhez a legfontosabb, hogy nőiesen vagy férfiasan vonzónak érezzük magunkat, mert az érzéki magabiztosság másokra is azonnal hat. A test és lélek kölcsönösen hatással van egymásra, így ha az egyiket rendbe tesszük, a másik is hozzá idomul.Mit tehetünk érzéki kisugárzásunk visszanyeréséért?

Érzéki magabiztosság a mindennapokban
„Plakátokba öltöztetett városaink a test kultuszát hirdetik – de nem volt ez másképp a régebbi időkben sem. Gondoljunk csak például az Adonisz testű görögökre, akik szépségét szobrok és vázafestmények őrzik. A test a testiség alapköve. A szerelem dinamikája: a külső bevonz, a belső megtart. Egyik a másik nélkül üres.

Akkor is szép vagy, ha nem tökéletes a feneked Kép: Pixabay

Fontos azonban, hogy jó viszonyban legyünk a saját testünkkel is, hisz akkor tudjuk igazán megélni az érzéki örömök szépségeit. Ha önfeledten élvezhetjük, s nem olyan gondolatok cikáznak a fejünkben, hogy vajon most hogy nézek ki, milyennek lát a másik (szemből a hasam, hátulról a popsim miatt szoronghatok, de persze a lehetőségek tára ennél szélesebb).
Sok nő azért nem mer példának okáért bevállalósabb, szexibb lenni, mert annyira szégyelli a testét. Márpedig a partner nem testzsírkalkulátorral közelít az ágyban: az ő célja az önfeledt extázisba kerülés” – meséli Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus.

Miért is fut zátonyra oly sok kapcsolat?
Mert úgy gondoljuk, hogy a szeretet és az összetartozás érzés elegendő ahhoz, hogy egy párkapcsolat fennmaradjon. Ami a szeretetnek elég, az az intimitás számára azonban kevés: utóbbihoz izgalom, szégyen nélküliség és felszabadított vágyak kellenek.

Az önbizalom öltöztet. A partner azonban vetkőztet… Tudunk-e ruha nélkül is felszabadultan viselkedni az ágyban? A válasz két emberen múlik: a partner optikáján – ő milyennek lát –, de még inkább azon, hogy én mit érzek. Hisz akár a tökéleteshez is közelíthet a testem, ha a lelkem nyugtalankodik benne. S szegény partnerem is csüggedten bizonygathatja, hogy neki a legszebb vagyok… Az önfeledt boldogságmegélés ugrott. Mi tehát a cél? A tantra bölcsessége: a nő önfeledt öröme a férfi számára a legintenzívebb gyönyör. Ezért először is a nőnek kell jól éreznie magát a bőrében.” – tanácsolja Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus.

A karcsúsodás növeli az önbizalmat
„Miért hadakoznak olyan sokan a kilóikkal, vagy zavaró zsírpárnáikkal? A válasz  meglepő, mert bár vannak, akik egészségügyi problémák miatt vágnak bele a fogyókúrába,  de a  statisztikai adataink alapján a leggyakoribb ok a partnerkapcsolattal függ össze. Sokan az eredményes párkeresés reményében vágynak feszesebb testkontúrokra, alacsonyabb testsúlyra. Sok anyuka szülés után szeretné visszanyerni korábbi alakját, hogy továbbra is elvarázsolja a párját. Sokan a 40 feletti korosztályból tudatosan dolgoznak fiatalos külsejük megőrzéséért, számukra felértékelődik az egészséges karcsúság jelentősége.

Kép: Pixabay

Gyakran előfordul az is, hogy kifejezetten a házasság rendbetétele a cél, és jó látni, amikor a kihűlőben lévő kapcsolat újra lángolni kezd, amikor a kilók leolvadnak, az önbizalom és az érzéki kisugárzás visszatér. Nagyon motiváló átélni a test rég áhított karcsúsodását, ami általában a harmonikus lelkiállapot helyreállításával is együtt jár. Ezt a változást csak az öltözködéssel nem lehet elérni, hiszen az erotika arról szól,  hogy viszonylag kevés ruhában, vagy anélkül is fesztelenül érezzük magunkat…” – avat be Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász.

Csodaszerek helyett!
„A napokban egy korábbi reality show résztvevőinek facebook oldal admin-ja illetéktelen kezekbe került. A spamként ide feltöltött reklámanyagok többsége csodálatos fogyást ígért – szinte szemvillanás alatt. Hisz mai, „homo sitting” (ücsörgő ember) életmódunk mellett bizony látványosan szaladnak fel a kilók – s szinte bármit megeszünk, beszedünk, magunkra kenünk annak érdekében, ha a csodaszer drasztikus testsúly/testméret csökkenést ígér.

A multiorgazmus márpedig létezik! – Így érheted el!
A probléma ott kezdődik, hogy már a szeretkezés szót is elfelejtjük, helyette a lelketlen „d” betűset használjuk, amikor a szexről van szó. Arról pedig, hogy egy megváltozott tudatállapotban is el lehet érni a gyönyört, egy testté-lélekké egyesülve – sajnos nagyon kevesen hallottak. Pedig van ilyen. Tantrikus szexnek hívják.

Szkeptikus vagyok? Nem. Racionális. Csak a tudományban, és a tudományosan kifejlesztett és alátámasztott módszerekben hiszek! Gyerekként kövér kislány voltam (a szüleim ezért is vittek le balettezni, hogy kicsit formálódjak), s a lelkem mélyén mindig is az maradok. Igyekszem beiktatni a testmozgást az életembe, ami a sok-sok munka mellett nekem is változó mértékben sikerül. S persze, vannak olyan testtájaim, amelyek szinte ellenállnak a fogyásnak, testedzésnek – hát, ilyenkor örülök igazán az orvosi segítségnek. És természetesen a bőrfeszesség sem jön rosszul…” – árulja el Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!