Facebook hozzászólás

A sikeres online társkeresés titka

Az online társkeresés rohamosan növekvő népszerűsége miatt az ismerkedés biztonsága is egyre fontosabb. Az ELITTÁRS összegyűjtötte, mit érdemes szem előtt tartani 2015-ben azoknak, akik a világhálón keresik a szerelmet.

Az interneten  ismerkedni egyre divatosabb
Egyes becslések szerint Európában közel 49 millió felhasználó látogat el online társkereső oldalakra havi rendszerességgel, az Egyesült Államokban pedig interneten kezdődő kapcsolatokból eredeztethető az új házasságkötések több mint harmada.

Kép: Pixabay

A Biztonságosabb Internet Nap időszaka (február 10.) egyben az év legintenzívebb része az online társkereső oldalak számára, hiszen a forgalom a téli ünnepek és Valentin-nap között a legnagyobb. Az ELITTÁRS hálózatában például a december első három hetében mért adatokhoz viszonyítva közel 65 százalékkal nőtt a regisztrációk száma karácsony és január második hete között.
Ahogy az internetes ismerkedés társadalmilag egyre elfogadottabbá és sokak életének részévé válik, a stigma, amellyel korábban az online társkereső oldalak felhasználóit megbélyegezték eltűnni látszik. Az online társkereső cégek egyre személyre szabottabb, biztonságosabb és hatékonyabb ajánlatokat nyújtanak, ám a sikeres kapcsolatok kialakításához és a magánszféra védelméhez fontos, hogy mind az új, mind a rutinosabb felhasználók tisztában legyenek azzal, hogyan használhatják az egyes rendszereket a lehető legtudatosabban.

Mire figyeljünk 2015-ben? Íme az online társkereső trendek
Az ELITTÁRS a 2015-ös év online társkereső trendjeihez kapcsolódóan összegyűjtötte a legfontosabb jó tanácsokat a biztonságos internetes ismerkedéshez.

A mobilos társkeresés átveszi a vezetést
A társkereső alkalmazások mindinkább népszerűek lesznek és könnyű elérhetőségüknek köszönhetően egyre vonzóbbá válnak mindazok számára, akiknek nem fér bele az idejébe, hogy az asztali gép mellett ülve kutassanak következő partnerük után. Bizonyos számítások szerint már ötből négy társkereső a mobilos ismerkedést részesíti előnyben az asztali gépen való kapcsolatépítés helyett.

A privát adatok védelme a mobil eszközök használata során kiemelten fontos. A minőségi szolgáltatást ígérő oldalak és alkalmazások titkosítva kezelik a regisztrációkor megadott személyes információkat. Ettől függetlenül fontos tudatosan kialakítani az egyéni védelmi rendszert is: azokon az oldalakon, ahol az e-mail cím is látható, érdemes olyan elérhetőséget megadni, amelyből nem derül ki egyértelműen a teljes név a kevésbé szimpatikus érdeklődők számára. A belépéshez szükséges jelszó rendszeres, számokkal és betűkkel kombinált frissítése pedig megnehezíti az illetéktelenek hozzáférését a személyes profilhoz.

Villantás nélkül is érdekesek lehetünk a neten
A magyar egyedülállók közel fele már az online társkereső profilkép alapján eldönti, hogy szeretne-e randevúzni valakivel és közel kétharmaduk számára a fotó a legfontosabb az adatlapon. A hivalkodó fényképek inkább a nőket riasztják el, de egy hatalmas napszemüveggel eltakart arc vagy egy csoportkép, amin találgatni kell, hogy ki is a potenciális partner,

Algoritmusok segítségével hatékonyabbá válik az ismerkedés
A társkereső oldalak algoritmusai az idei évben is fejlődni fognak, így egyre pontosabban megtalálják a felhasználókhoz leginkább illő partnerjelölteket. Akik nem tudnak, vagy nem akarnak időt szakítani az érdektelen adatlapok átvizsgálására, egyre magabiztosabban bízhatják magukat a megfelelő társ megtalálására fejlesztett digitális megoldásokra.
Ha a profilok össze is illenek, hasznos lehet ellenőrizni, hogy a javasolt társ által megadott adatok egymással is összhangban vannak-e. Szokatlan kombinációk esetén – mint például egy mester diplomával rendelkező 21 éves közgazdász adatlapja – az ismerkedés során érdemes utánajárni, hogy minek köszönhető a furcsaság.

A rövid üzenetek népszerűbbek lesznek
A társkereső oldalakon váltott üzenetek igazodva a mobil kommunikációs trendekhez egyre rövidebbé válnak. Kevesebben ülnek le hosszabb, több bekezdést tartalmazó szöveget megfogalmazni, így a játékos, mégis egyértelmű üzenetek lassan felváltják a tradicionális leveleket, e-maileket.
Fontos azonban, hogy az ismerkedés szakaszában a beszélgetés biztonságos csatornákon történjen. Érdemes a személyes elérhetőségek, vagy közösségi oldal profil adatainak kiadása helyett a társkereső oldalak levelezőrendszerét használni egészen addig, amíg a partner megbízhatósága be nem igazolódik.

Eljön a hiteles képek ideje
Az idei évben a fotók legfontosabb célja, hogy megmutassák az emberek valódi énjét, így a bemutatkozás és egyben a megbízhatóság igazolásának leghatékonyabb módszerévé válnak. 2015 már nem a napszemüvegek, csoportképek és sokat mutató „szelfik” éve lesz.
Egy csinos idegennel való találkozás előtt érdemes egy jellegzetes, személyre szóló képet kérni egy rózsával, vagy egy cetlire írt személyes üzenettel, esetleg az internet előnyeit kihasználva közösségi oldalakon ellenőrizni a választottat, így elkerülhető, hogy a társkereső oldalon látott személy helyett valaki teljesen más jelenjen meg a randin.

Az elváltak és egyedülálló szülők nagyobb eséllyel indulnak
Ahogy a válások és a csonka családok száma nő, úgy lesz egyre elfogadottabb elváltakkal és egyedülálló szülőkkel randevúzni és új kapcsolatot kialakítani. Egyes adatok szerint az elmúlt 5 évben 44 százalékról 65 százalékra nőtt azoknak a száma, akik gyermekkel rendelkező partnerrel is szívesen ismerkednének.
Ha a társkeresés folyamata nem csak két személy összeszokásáról szól, különösen fontos, hogy az ismerkedés egyéni ütemét ne törje meg egy túl határozott, vagy túl kitartó partnerjelölt. Az közeledés tempóját mindenkinek joga van egyénileg meghatározni és senkinek sem kötelessége tolerálni, ha valaki nem tartja azt tiszteletben.

Vágyfokozó szerelmi játékok
Mi lenne, ha nem csak olvasnánk a fantasztikus szexről, hanem végre a tettek mezejére is lépnénk? A világ vezető szexuális jólléti márkája a Durex most vágyfokozó játékokkal és egy szenvedélyes videóval inspirál bennünket, hogy próbáljuk ki már valami újat az ágyban is…

2015 az őszinteség éve
Korábban az online ismerkedés a tökéletesnek beállított személyes jellemzőkről szólt. Az adatlapok hibátlan életrajzokat tartalmaztak, csupa különleges hobbival és érdeklődési körrel. 2015-ben azonban a társkeresés kulcsa az őszinteség lesz, a szépítés és hazugságmentes önkifejezés áll majd a középpontban, hiszen csak ez vezethet jól működő, hosszú távú kapcsolatokhoz.
Az ismerkedés során könnyen előfordulnak gonosz szándék nélküli félreértések is, a későn frissített adatlapok vagy elírások nem tudatos ferdítésekhez vezetnek. Ha azonban komolyabb gyanú merül fel azzal kapcsolatban, hogy a partnerjelölt nem mond igazat, érdemes az adott társkereső oldal üzemeltetőihez fordulni, vagy akár különösebb indoklás nélkül megszakítani a kapcsolatot. 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!