>
Facebook hozzászólás

A REMÉNY MAGA AZ ÉLET

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.

Miután a második világháborúban elveszítette szintén borbély férjét, a nő egyedül nevelte gyermekeiket, miközben az egykor közös üzletet is ő vezette.

100 éves fodrász Japánban, Kép: felejtek.hu
Kép: felejtek.hu

Mielőtt társa bevonult katonának, könnyek között kérte meg feleségét, hogy vigyázzon a gyermekeikre, és viselje jól gondját a fodrászatnak. Habár ezt követően a szerelmesek soha többé nem találkoztak, a nő azóta is ennek az ígéretének él.

A borbélykodás számára eggyé vált a férje emlékének ápolásával. Megvallotta: a mai napig titkon reméli, hogy a férfi valahol még mindig életben van.

(Forrás: NHK World, felejtek.hu)

Férfiak támogatói szerepben

Férfi tol egy tolókocsis nőt, Kép: felejtek.hu
Kép: felejtek.hu

Habár hagyományosan a nők azok, akik gyakrabban kerülnek támogatói szerepbe, mikor egy hozzátartozójuk segítségre szorul, ma már egyre több férfi is elvállalja ezt a feladatot. Sokan a feleségükről gondoskodnak, míg mások az édesanyjukat, testvérüket vagy más szerettüket segítik az Alzheimer-kórral vagy más demenciával együtt élve. Mindez azt is jelenti, hogy egyes férfiaknak egészen új, számukra ismeretlen kihívásokkal kell szembenézniük.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…

Most se gyulladj be!

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal megkezdődött az ünnepi készülődés. Rajtunk…
1 / 350

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

HÍREK

1 / 1 161

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!