>
Facebook hozzászólás

“Csúnya vagyok, ezért csak ronda férfiakkal ismerkedem…”

 “Úgy tűnik a szép emberek szép emberekkel házasodnak, mint ahogy a kevésbé vonzó egyének is kevésbé vonzó párt választanak maguknak” – nyilatkozta Dan Ariely a viselkedési tudományok professzora.

 "Úgy tűnik a szép emberek szép emberekkel házasodnak, mint ahogy a kevésbé vonzó egyének is kevésbé vonzó párt választanak maguknak" – nyilatkozta Dan Ariely a viselkedési tudományok professzora.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a kevésbé vonzó külsejű embereknek boldogtalannak kéne lenniük, és meg kéne elégedniük a középszerrel. A kutatás eredményei szerint a kevésbé vonzó emberek a külsőségeknél előbbre tartják a belső tulajdonságokat, különösen a humort.

A felmérés szerint a férfiak nehezebben ítélik meg saját magukat, így hajlamosak náluk szebb nők társaságát keresni. A nők ezzel szemben általában tisztában vannak saját értékeikkel, így sokkal inkább képesek a megfelelő partner kiválasztására. A kutatók szerint a külső tényezők mindkét nemnél fontos szerepet játszanak a párválasztásban.

Hogy mik is a szépség elsődleges jegyei? Felmérések szerint leginkább a nagy szemek, a csinos és szimmetrikus arc, valamint az arányos testfelépítés határozzák meg a szép embereket.

A Columbia Egyetem kutatói, Leonard Lee vezetésével nemrég megvizsgálták a ‘HOTorNOT’ (magyarul kb. dögös vagy nem) online randioldal legsikeresebb felhasználóit. Az oldalon ugyanis a tagok 1-től 10-ig pontozhatják egymás kinézetét, vagyis azt, hogy az illető szerintük mennyire vonzó.

"Általánosságban elmondhatjuk, hogy a férfiaknak sokkal fontosabb a külső, mint a nőknek, illetve a férfiak hajlamosabbak túlbecsülni saját kinézetüket" – nyilatkozta Mr. Lee.

Az alacsony pontszámú felhasználók Mr. Lee szerint sokkal gyakrabban mondanak igent, egy randi felkérésre, mint a magasabb pontszámmal rendelkezők, akik megválogatják, kinek mondanak igent.

"Érdekes azonban, hogy a szépség megítélése független attól, hogy az ember előnyös külsővel rendelkezik vagy nem. Ha egy kevésbé vonzó ember összejön egy másikkal, ő még nem fogja a másikat szépnek látni, vagyis fizikailag biztos nem. A szépségről alkotott véleményünk úgy tűnik független attól, hogy a párunk milyen külsővel rendelkezik."

"A szépség azonban nem minden, a kísérlet folyamán kiderült ugyanis, hogy a fizikailag megnyerő emberek, ha szépségükhöz nem társul némi humorérzék és kedvesség, hamar elvesztik varázsukat.  Így csak azok lehetnek igazán sikeresek a párválasztásban, akik képesek jól felmérni saját képességeiket és nemcsak a külsejük, de a személyiségük is vonzó" – foglalta össze Mr. Lee.

Forrás: www.betegszoba.hu

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 162

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!