Facebook hozzászólás

Hogyan találjuk meg az igazit?

Azt a bizonyos kisugárzást keressük mindannyian, ami levesz a lábunkról. Nehéz megfogalmazni, hogy ez mit takar, és talán éppen ezért nehéz ráakadnunk is, De ha tudjuk, hogy milyen párt szeretnénk magunknak, akkor meg is találjuk. Előbb vagy utóbb.

A kisugárzás, mint a szó is sejteti, a minket körülvevő, belőlünk áradó sugárzás. Az energia sugárzása. Mivel sugárzunk energiát? Mozdulatainkkal, érzelmek átélésével és gondolatainkkal. Tehát a kisugárzás a test (fizikai), a lélek (érzelmi) és a szellem (mentális) együttes megnyilvánulásának tekinthető.

Egy kapcsolat alapvetően akkor nevezhető megfelelőnek, jónak, ha megvan a vonzás, a megfelelés két fél között mind testileg, mind érzelmileg és mentális szinten is.

Kép: Pixabay

Fizikai – Testi szint:
Ez a szint alapvetően a szexuális vonzalomról szól. Fizikailag akkor jelenthető ki az egyezés, az erős vonzalom, ha mindkét fél azt érzi, hogy legszívesebben „letépné a ruhát a másikról”. Nem mindenkinél érezzük ezt, valakinél csak annyit, hogy jó hozzá érni. Az, hogy valakihez szeretünk hozzáérni és az, hogy megőrülünk a vágytól, hogy megérintsük két különböző dolog. Érdemes olyan kapcsolatot választani, ahol a másik egyetlen érintésétől elolvadunk, ekkor van meg ugyanis a valós, erős fizikai vonzalom, ami alapja lehet a szexualitás teljes megélésének.

Érzelmi – Lelki szint:
Ezen a szinten arról beszélünk, hogy érzelmileg mennyire egészítjük ki egymást. Két mély érzésű ember vagy két racionális fél gyakran jobban érti meg egymást, mintha e kategóriákat ötvözzük, de általában jellemző itt is az általános bölcsesség: a hasonló a hasonlót vonzza. Akik nem érzik egyezőnek párjukkal az érzelmieket, ilyenek mondogatnak: „minden jó vele, de valahogy nincs helyén a szíve”. Vagy: „olyan jó lenne, ha többször fejezné ki az érzéseit”. Az érzelmileg kiegyensúlyozott kapcsolat jellemzője, hogy mindkét fél azt érzi, hogy szeretve van, méghozzá úgy, ahogy az ő számára kielégítő.

Mentális – Szellemi szint:
Ez a szint akkor működik, amikor azt érezzük, a másik „intellektuálisan megszexeli az agyunkat”. Tehát fel tudunk nézni a gondolkodásmódjára, eszére. El tud bűvölni az elméleteivel, és vannak olyan helyzetek, amikor egyértelműen érezzük, okosabb nálunk. Az intelligenciának több területe létezik, nem valószínű, hogy egyikünk a másiknál mindenesetben jobban teljesítene. Ez a szint akkor működik kölcsönösen, ha mindkét fél érzi a másik esetében az előbb felsoroltakat.

Sokáig hajlamosak lehetünk megelégedni a „majdnem jó kapcsolattal”, azzal, ha csak egy vagy két szinten egyezünk a másikkal. A vonzalom elején ezekben az esetekben érezzük: valami nem stimmel, de gyakran nem foglalkozunk vele, a pozitív tulajdonságokra koncentrálunk. Csakhogy ezzel, hogy nem zsigeri érzéseink útmutatását követjük, saját magunkat ítéljük egy hozzánk valójában nem passzoló  kapcsolat megkezdésére.

Nehéz kitartani, és addig várni, míg megtaláljuk a számunkra minden szinten megfelelő, passzoló párt, de megéri a fáradtságot; ezekben az esetekben valósulhat meg a valóban kiegyensúlyozott párkapcsolat, mert az alapja az, hogy testileg, lelkileg és szellemileg is összeillik a pár két tagja. (Forrás:pszichologuskereso.hu)

A boldog házasság 7 titka
Amikor zátonyra fut egy kapcsolat, gyakran kérdezzük: vajon hol rontottuk el? Felsorolhatnánk akár hét gyakori okot, ám helyette elmondjuk, mit kell tenni ahhoz, hogy ne jussunk el idáig. Szóval, ez kell a kőkemény kapcsolatjavításhoz, a boldogsághoz.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

CSALÁD

10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz – nemcsak szőkéknek

Nemrég egy német nő rossz üzemanyagot töltött a férje kocsijába. Amikor rájött, megpróbálta kiszivattyúzni a benzinkút nagy teljesítményű porszívójával. Egy darabig ment, de a…
1 / 139

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!