>
Facebook hozzászólás

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak ugyanis − nem is kevesen −, akik elcsépeltnek tartják a február közepét szerelmi színekbe borító dekorációkat és jelképeket. Pedig szívekkel és a szerelmet jelképező, színes ajándékokkal kreatív formában is meglephetjük kedvesünket, méghozzá oly módon, hogy azzal a tárgyaknál többet is ajándékozunk: figyelmet és törődést. Valentin nap alkalmából ehhez válogattunk össze ajándékötleteket.

Szív a tejhabon, Kép: pixabay
Ennek nem tudsz ellenállni! Kép: pixabay

Kávérajongóknak: tejhab szív

Legyen kedvesünk igazi aromarajongó vagy csak csodálója a kávézókban felszolgált tejhabba rajzolt formáknak, kedves ötlet február 14-én nemcsak ágyba vinni neki a kávét, de feldobni azt egy kis extra kedvességgel. Mondjuk egy szívformával… Ehhez még csak nem is kell barista tanfolyamot elvégeznünk, a neten bőven találunk kezdőknek szóló oktatóvideókat, egyedül tejhabra lesz szükségünk. Ehhez egyszerű kézi tejhabosítók is rendelkezésre állnak, de ha valaki eltökélte magát komolyabb rajzolatok készítése mellett, érdemes nagyobb teljesítményű gépet beszerezni. Ha pedig elsőre nem is sikerül, az se baj! Az erőfeszítést a párunk biztosan értékelni fogja!

Virág helyett: egy formás reggeli

Az ágyba tálalt kávé mellé reggeli is dukál: virág vagy szív alakú bonbon helyett virág- vagy szív formájú tükörtojással is meglephetjük a másikat, amit ráadásul elrontani sem lehet, ha tojássütő formát használunk. A reggeli végeztével pillanatok alatt el is moshatjuk, míg kedvesünk az ágyban lustálkodva emészti a szívvel készült reggelit.

Szív alakú tükörtojás, Kép: pixabay
Mire képes egy tojás? Kép: pixabay

Egészséget ajándékba

Ha feltétlenül valami pirossal szeretnénk meglepni párunkat Valentin-napra, egy piros színű turmixital egyszerre kreatív és egészséges a választás. Tavasz közeledtével érdemes méregtelenítő hatású alapanyagokat összeválogatni, ilyet szerencsére a szezonális zöldségek és gyümölcsök közt is találunk bőven: egy nagyobb cékla, egy szál sárgarépa, egy narancs, és már kész is az egészséges (és Valentin-napi színekben pompázó) kedvesség. Ehhez mindössze egy turmixgépre van szükségünk, de ha a gyümölcsdarabolás elhagyásával időt szeretnénk spórolni, a gyümölcscentrifuga a kényelmesebb megoldás.

Valentin-napon is sülve(-főve)

Ha édesszájút szeretnénk meglepni, akkor is gondolkodhatunk magunk készítette finomságban, például egy szív formájú goffrial lepve meg párunkat. Kreatív hangulatú szerelmesek ennél tovább is mehetnek, főleg ha a másik fél nem kifejezetten rajong az édességekért. Az internetes receptek között keresgélve ugyanis olyan trükkökre is bukkanhatunk, amelyekkel pirítóval vagy melegszendvicssütővel készített ételekbe némi vaj és egy papírsablon segítségével nevek kezdőbetűjét vagy egyedi formákat is rajzolhatunk.

Valentin-napi süti, Kép: pixabay
Próbáld ezt is meg! Kép: pixabay

Hűsítő kedvesség

Ha a kedélyeket nem is kívánjuk Valentin-napkor hűteni, az előbb felsorolt finomságok mellé egy kis extra ünnepi hangulatot is csempészhetünk, ha piros szörppel színezett, különféle alakú jégkockákkal dobunk fel egy limonádét. Ahogy a többi ajándéknál, itt is a gesztus a lényeg: a meglepetés elkészítésébe fektetett idő és energia talán jobban le is nyűgözi majd a megajándékozottat, mint maga az eredmény… Nem is beszélve a kreativitásról, amellyel a Valentin-napkor sokszor szembejövő piros szívecskéket és egyéb díszeket személyessé tettük.

Ne csak a párodat, a Földet is szeresd!
Február 14-én és az azt megelőző napokban csak az Egyesült Államokban mintegy 400 millió szál rózsát és 25 millió tonna csokoládét vásárolnak, majd adnak át kedvesüknek az emberek. Ennek az egyetlen ünnepnapnak az ökológiai lábnyoma felmérhetetlen, különösen, ha beleszámítjuk azt a hulladékmennyiséget, amely az ajándékozás kapcsán keletkezik. Na, akkor gondolkodjunk egy picit!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Együnk kevesebb csomagolást!

Élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagokból majd fél kilogrammot eszünk – és most nem a…

Berobbant a tél, de a java csak most jön!

December első napjain megérkezett az igazi tél, havazással, és fagyokkal. A folytatásban ugyan jelentős csapadék…
1 / 1 507

OTTHON

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…

Most se gyulladj be!

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal megkezdődött az ünnepi készülődés. Rajtunk…
1 / 350

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!