>
Facebook hozzászólás

Így ismerheted meg a jövődet pár perc alatt!

Nem volt olyan idő, amikor az ember ne szerette volna megfejteni jövőjét, hogy mi vár rá, mit érdemes tennie annak érdekében, hogy élete a lehető legjobban alakuljon. Talán az egyik legősibb eszköz a jövőbe látásra a kártya. És nemcsak a tarot…

A tarotkártya eredetét homály fedi. Egyesek szerint az ősi Egyiptom varázslói tudták meg a lapokból a jövőt, mások a zsidó kabbalistáknak tulajdonítják a tarotot. Hogy hogyan került Európába, azt nem tudják, ám hogy a gazdag szimbólumrendszerrel ellátott lapokat sohasem használták játékra, az biztos.

A hagyományos tarotkártya két pakliból áll, a Nagy Arkánumból, amely huszonkét lapból áll, illetve a Kis Arkánumból, amely leginkább a francia jóskártyákhoz hasonlít. Ez utóbbi négy különböző szimbólumrendszerre oszlik, és árnyalja vagy megerősíti a Nagy Arkánum állításait.

Ma Magyarországon is többszáz féle tarotkártya van forgalomban, és egyre népszerűbb a magyar- és a francia kártya vetése is. A tarot ugyanakkor még mindig kiemelkedik azok szemében, akik a jövőt szeretnék tudni, nem is csoda, hiszen elég megnéznünk jelképrendszerét: azok a szimbólumok, amelyek láthatóak a lapokon, azok jelen vannak más hagyományokban is, zsidóban, keresztényben, kínaiban, egyiptomiban stb.

És hogyan lehet a tarottal jósolni? Talán a legjobb hozzáértőre bízni a dolgot, hiszen könnyen megijedhetünk, ha valamilyen rossznak tűnő kártya bukkan fel, miközben lehetséges, hogy annak van pozitív jelentése is, csak mi nem ismerjük. De ha mégis otthon próbálkozunk, akkor így tegyük.

Kártyavetéskor a lapokat megkeverik, és arccal lefelé sorokba rendezik, leterítik. Ezután egyesével felfordítják, hogy mind önmagában, mind a többi kártya szomszédságában értelmezni tudják jelentését. Minden laphoz tartozik egy jelentéskör, ám ha a lap fejjel lefelé bukkan fel felfordításkor, akkor annak elsősorban negatív elemei lesznek a hangsúlyosak. Az egymás mellett lévő kártyák meg is erősíthetik, ugyanakkor ki is olthatják egymás jelentését.

Hogy a tarottal egyáltalán nem egyszerű jósolni, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a kártyáknak nem a legkézenfekvőbb jelentését kell mindig figyelembe vennünk. Így a halál például gyökeres belső változást, a fennálló rossz végét jelenti, ha fejjel lefelé találkozunk vele, akkor megrekedést, tehetetlenséget mutat. Az akasztott ember valaki önfeláldozására, fejjel lefelé hasztalan erőlködésére hívja fel a figyelmet.

A tarot ugyanakkor nemcsak a jövőnk megismerésére alkalmas: nem megváltoztathatatlan jövőt kapunk, hanem a lapokból a gyógymódot is ki lehet olvasni. A negatívumokat nem baljóslatként fel felfogni, hanem inkább figyelmeztetésként: min kellene változtatnunk. Ezt pedig jó lenne megtudni.. Ugye?

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!