Facebook hozzászólás

Így ismerheted meg a jövődet pár perc alatt!

Nem volt olyan idő, amikor az ember ne szerette volna megfejteni jövőjét, hogy mi vár rá, mit érdemes tennie annak érdekében, hogy élete a lehető legjobban alakuljon. Talán az egyik legősibb eszköz a jövőbe látásra a kártya. És nemcsak a tarot…

A tarotkártya eredetét homály fedi. Egyesek szerint az ősi Egyiptom varázslói tudták meg a lapokból a jövőt, mások a zsidó kabbalistáknak tulajdonítják a tarotot. Hogy hogyan került Európába, azt nem tudják, ám hogy a gazdag szimbólumrendszerrel ellátott lapokat sohasem használták játékra, az biztos.

A hagyományos tarotkártya két pakliból áll, a Nagy Arkánumból, amely huszonkét lapból áll, illetve a Kis Arkánumból, amely leginkább a francia jóskártyákhoz hasonlít. Ez utóbbi négy különböző szimbólumrendszerre oszlik, és árnyalja vagy megerősíti a Nagy Arkánum állításait.

Ma Magyarországon is többszáz féle tarotkártya van forgalomban, és egyre népszerűbb a magyar- és a francia kártya vetése is. A tarot ugyanakkor még mindig kiemelkedik azok szemében, akik a jövőt szeretnék tudni, nem is csoda, hiszen elég megnéznünk jelképrendszerét: azok a szimbólumok, amelyek láthatóak a lapokon, azok jelen vannak más hagyományokban is, zsidóban, keresztényben, kínaiban, egyiptomiban stb.

És hogyan lehet a tarottal jósolni? Talán a legjobb hozzáértőre bízni a dolgot, hiszen könnyen megijedhetünk, ha valamilyen rossznak tűnő kártya bukkan fel, miközben lehetséges, hogy annak van pozitív jelentése is, csak mi nem ismerjük. De ha mégis otthon próbálkozunk, akkor így tegyük.

Kártyavetéskor a lapokat megkeverik, és arccal lefelé sorokba rendezik, leterítik. Ezután egyesével felfordítják, hogy mind önmagában, mind a többi kártya szomszédságában értelmezni tudják jelentését. Minden laphoz tartozik egy jelentéskör, ám ha a lap fejjel lefelé bukkan fel felfordításkor, akkor annak elsősorban negatív elemei lesznek a hangsúlyosak. Az egymás mellett lévő kártyák meg is erősíthetik, ugyanakkor ki is olthatják egymás jelentését.

Hogy a tarottal egyáltalán nem egyszerű jósolni, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a kártyáknak nem a legkézenfekvőbb jelentését kell mindig figyelembe vennünk. Így a halál például gyökeres belső változást, a fennálló rossz végét jelenti, ha fejjel lefelé találkozunk vele, akkor megrekedést, tehetetlenséget mutat. Az akasztott ember valaki önfeláldozására, fejjel lefelé hasztalan erőlködésére hívja fel a figyelmet.

A tarot ugyanakkor nemcsak a jövőnk megismerésére alkalmas: nem megváltoztathatatlan jövőt kapunk, hanem a lapokból a gyógymódot is ki lehet olvasni. A negatívumokat nem baljóslatként fel felfogni, hanem inkább figyelmeztetésként: min kellene változtatnunk. Ezt pedig jó lenne megtudni.. Ugye?

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Visszatér a strandidő, jönnek a rosszullétek!

A tartósabb lehűlést hozó hidegfrontot követően csak lassan zajlik a melegedés, ráadásul most meg is torpant a…

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…
1 / 1 487

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

HÍREK

1 / 1 136

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!