Facebook hozzászólás

Melyik életkorban lépnek félre a nők?

Vajon mennyi idő telik el a nők férjhezmenetele és első házasságon belüli félrelépése között? Melyik életkorban ilyen merészek? Ezt vizsgálta egy vezető társkereső oldal, amely érdekes megállapításokat tett e kérdésben több kontinensen és országban.

Nők átlagéletkora félrelépéskor országonként jelentős eltérést mutat.

Az Egyesült Királyságban például a nők többsége (30 százalék) csalja meg a párját 25 és 29 éves kora között, míg Finnországban mindössze 15 százalék a félrelépő nők aránya ugyanebben a korosztályban.
Amíg a fiatalabb hölgyek magasabb százalékot mutatnak az Egyesült Királyságban, több érettebb nő tart fent házasságon kívüli kapcsolatot más országokban. Spanyolországban a leggyakoribb kor a viszonyt fenntartó hölgyeknél 40-44 év, míg Magyarországon a leggyakoribb korosztály 45-49 év.

Kép: Pixabay
Kép: Pixabay

Házasságok és viszonyok közötti átlagos idő

A kutatás kimutatta, hogy a nők különböző országokban változó hosszúságú idő elteltével keresnek szenvedélyt házasságon kívül annak megkötése után.

Európában a legrövidebb idő a lakodalomtól az első viszonyig Írország, csupán 3,6 év, miután 30,8 évesen házasságot kötnek. Svédországban például a házas nők 4.1 évet várnak a lakodalom után az első viszonyuk meglépéséig, míg az Egyesült Királyságban a nők 4,4 év után lépnek félre a házasság megkötése után.

Az USÁ-ban a nők 8,5 év házasság elteltével kezdik meg első viszonyukat, és átlag életkoruk 35,5 év. Északabbra, Kanadában 6,7 évet várnak a hölgyek (átlag életkor 35,8 év). Dél Amerikában a hölgyek 7,4 év után lépnek félre házasság kötésük után, 33,4 éves átlag életkorral. Dél Afrikában a nők eközben 6,8 évet várnak első viszonyukig (35,8 év átlagéletkor).
Globális szinten a hűtlenkedő nők átlagéletkora 36.6 év, míg az átlagos életkor a házasság kötésekor 29 volt. Ez 7,6 évet jelent a házasság megkötése és a megcsalás között.

6+3 ok, amiért a nők szeretőt tartanak
Már alig beszélünk egymással, belefásultunk a mindennapokba, állandóak a veszekedések, és már a meghitt ölelések is a múltéi. A szexről nem is beszélve. Ezer és egy oka lehet még annak, ha ilyenkor félrelépünk, és szerető után nézünk. Most a leggyakoribbakat soroljuk fel.

Mit jelentenek ezek a megállapítások?

“Azt, hogy a nők globális szinten 7 és 8 év közötti átlag időtartamot várnak házasságuk után az első félrelépésükig.
Házas nők különböző okok miatt kezdenek viszonyt. Talán a férjük nem adja meg azt a figyelmet és tiszteletet, amit megérdemelnének. Talán még mindig szeretik partnerüket,de a szikra eltűnt a házasságukból. Alternatív módon, talán egy nyitott kapcsolat mindkettőjük számára megadja a fizikai szükségletet, miközben továbbra is szoros  érzelmi kötődést tartanak fent.
Bármi legyen is az indok, egy viszony a házas nők számára visszaadja az élet zamatát, az érzékiséget, és a fizikai szenvedélyt, amit hiányolnak. Ezek univerzális igények, és szexuális élvezet utáni sóvárgás az valami, ami közös mindannyiunkban – egyéb különbségeinktől függetlenül.”– összegezte a felmérés eredményeit Sigurd Vedal, a Victoria Milan alapítója.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

„Tovább ne törj!”

Fontos, hogy minél többen vegyenek részt az állapotfelméréseken, hogy időben felismerhető legyen a „néma”…

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!